Sarayönü OSB talep toplamaya başladı

Sarayönü OSB talep toplamaya başladı
Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde yatırım talepleri kabul edilmeye başlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, devlet destekli OSB kapsamına alınan Sarayönü OSB, arsa maliyeti olmaması ve jeopolitik...

Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde yatırım talepleri kabul edilmeye başlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, devlet destekli OSB kapsamına alınan Sarayönü OSB, arsa maliyeti olmaması ve jeopolitik konumu dolayısıyla yatırımcıların gündemine oturdu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Binlerce insanın çalışacağı OSB'miz, ilçemizi Konya'nın uydu kenti haline getirecek. Hedefimiz Konya ile bütünleşmek. Biz ilçemizi en iyi noktalara taşımanın gayretinde olurken, kişisel menfaatleri uğruna, ilçenin geleceğini zerre kadar umursamadan, bu projenin hayata geçememesinden medet uman ve dedikodular üretenleri önce Allah'a, sonra halkımıza havale ediyorum." dedi.

Sarayönü’ne kurulacak olan 2 milyon 100 bin metrekarelik Organize Sanayi Bölgesi’nin, ilçeyi gelecekte bir sanayi kentine dönüştürmesi ümit ediliyor. Şimdiden 100'den fazla yatırımcının yer talebinde bulunduğu OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Başlangıcı yaptıklarını dile getiren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Organize Sanayi Bölgesi’nin son 100 yılın en büyük yatırımı olduğunu kaydetti.

Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçeyi bir uydu kent haline getireceğini anlatan Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 4 yıldır mücadelesini verdiğimiz ve 24 Temmuz 2018 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi, toplamda 2 milyon 100 bin metrekarelik bir alana sahip olup imarda da daha önce sanayi alanıydı. Gelişme alanı ile birlikte toplam alanımız 3 milyon metrekare." dedi.

Sarayönü OSB'ye devlet desteği

Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımların daha kolay çekilebilmesi için arsaların devlet destekli olacağını kaydeden Solak, "Bakanlığımız tarafından Organize Sanayi Bölgesi yatırımları 5 grupta değerlendirilmektedir. Sarayönü OSB 4'ncü grupta yer almaktadır. Bakanlığımızın yönetmeliğine göre 4. ve 5. grup sanayi bölgelerinde yatırımcı, yatırım şartı ile arsa bedeli ödemeden yatırım yapacağı alanı hibe olarak alıyor. Bizim Organize Sanayi Bölgemiz de 4'ncü grupta yer aldığı için devlet destekli bir alan olacak. Organize Sanayi Bölgemizde arsaların devlet destekli olarak hibe verilmesi, burayı yatırımcıların öncelik sırasına almasını sağlayacak. Konya OSB ise 1'nci grupta yer aldığı için buraya yatırım yapacak firmalar, alacağı arsa için ciddi bedeller ödemek zorunda kalacak." şeklinde konuştu.

Jeopolitik konumumuz çok iyi

Konum olarak çok avantajlı bir noktada yer aldıklarını ifade eden Başkan Solak, "Arsa bedelinin olmadığı, demiryolu hattı verilecek olan, Konya'ya çok yakın mesafece ve İstanbul yolunun yanında yer alan organize sanayi bölgemiz çok avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Şu ana kadar onlarca yatırımcı, Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapma isteğiyle talepte bulunmuştur. Konya Valiliği Başkanlığı'nda, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Sarayönü Belediyesi'nin bir araya gelerek kurulan müteşebbis heyet imar çalışmalarını yürütecek. Daha sonra bu heyet OSB Müdürlüğü'ne dönüşecek. Bu süreç bu yıl içerisinde tamamlanacak." diye konuştu.

Dedikodulara aldırış etmeyin

Kişisel menfaatler için asılsız dedikodular çıkarıldığına değinen Solak, şöyle devam etti: "Binlerce insanın çalışacağı OSB'miz, ilçemizi Konya'nın uydu kenti haline getirecek. Hedefimiz Konya ile bütünleşmek. Biz ilçemizi hak ettiği en yüksek noktalara taşımanın gayretinde olurken, kişisel menfaatleri uğruna, ilçenin geleceğini zerre kadar umursamadan, bu projenin hayata geçmesini istemeyen ve dedikodular üretenleri önce Allah'a, sonra halkımıza havale ediyorum. Kasti olarak OSB'nin yerinin kaydırıldığı ve yapılmayacağı gibi asılsız dedikodulara halkımız aldırış etmesin. Arazimizin daha önceden de sanayi bölgesi olması, belediyemizin mülkiyetinde yer alması ve bu kadar büyük bir tarım arazisinin bakanlık tarafından sanayi alanına dönüştürülemeyecek olmasından dolayı, başlangıçtan beri proje söz konusu alanda yürütülmektedir."

İşsizlik gündemimizden çıkacak

Büyük bir istihdam alanı oluşacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Nafiz Solak, şunları söyledi: "Organize Sanayi Bölgemiz, tüm mahallelerimizle birlikte ilçemizdeki işsizlik sorununu tamamen çözeceği gibi komşu ilçeler için de bir çalışma ortamı oluşturulacak. Sarayönü Belediyesi olarak ilçemizi Konya'nın uydu kenti olma yolunda vizyon projelerle büyütüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi, Sivil Hava Alanı, Beşgöz ve Millet Bahçesi , Doğalgaz, TOKİ'ler, yüksek okulun ek bölümleri gibi onlarca projeyi hayata geçirdik. Bundan sonraki dönemde hem bu projeler, hem de yeni dönemdeki projelerimizi hayata geçirip ilçemizi hak ettiğimiz noktaya taşıyacağız.