Sarayönü seracılıkla tanışacak

Sarayönü seracılıkla tanışacak
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan seracılık projesi ile gönüllü üreticilere üretim ve gelir elde etme imkanı tanınacak.Bunun yanında projenin başka üreticilere de örnek oluşturması hedefleniyor....

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan seracılık projesi ile gönüllü üreticilere üretim ve gelir elde etme imkanı tanınacak.

Bunun yanında projenin başka üreticilere de örnek oluşturması hedefleniyor. Evcekaya’da kurulacak seralarda üretilen ürünler belediyenin oluşturacağı noktalarda satılacak. Üreticilik için parçalanmış ailelere ve bayanlara öncelik tanınacak. Proje ile dezavantajlı bireylerin muhtaç olmadan kendi geçimini sağlaması hedefleniyor.

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi işbirliğinde serada üretim ve seracılık eğitimi projesi hazırlandı. Altyapı çalışmaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Sarayönü Belediyesi tarafından, eğitim faaliyetleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Öncelikli olarak SYDV tarafından belirlenecek kişiler ile parçalanmış ailelere sera yetiştiriciliği eğitimi verilerek, kurulacak olan seralarda ihtiyaç sahibi vatandaşların üretim yaparak kendi gelirlerini elde ederek ayakta durmalarını sağlamak hedefleniyor.

Sera Projesi

Proje kapsamında seralarda dönemine uygun olarak ürünler yetiştirilecek. Kış döneminde marul, tere, roka, maydanoz, brokoli gibi kış sebzeleri, yaz döneminde ise domates, salatalık, biber gibi yaz sebzelerinin yetiştirilmesi planlanan proje kapsamında 365 gün üretim hedefleniyor. Üretim aşamasında ilk masraflar kurum tarafından karşılanarak üreticilerin bir sermayeye ihtiyaç duymasına gerek kalmayacak. Üretim kalemleri mühendisler tarafından dönemine göre belirlenecek.

Üretilen ürünler, Sarayönü Belediyesi tarafından halk pazarında özel olarak oluşturulacak doğal ürünler satış noktasında ve Konya-Afyonkarahisar yolu üzerinde yapılacak doğal ürünler satış tesisinde satılacak. Satışlardan elde edilecek tüm gelir üreticiye verilecek. Üreticiliğe gönüllü olan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtarlar vasıtasıyla belirlenecek. Öncelik hakkı bayanlara verilecek. Seralar Evcekaya bölgesinde sentetik saha ile belediye tesisinin arasında 5 bin metrekarelik bir alana kurulacak.

Seranın üreticiye tesliminin ardından üreticinin aralıksız üretim yapması şartı istenecek. Üretimde mazeretsiz aksamalar yaşanır ve istenen şartlar sağlanmazsa sera bir başka gönüllüye devredilecek. Bu proje ile seracılığın başka üreticilere de örnek oluşturması ve ilçede çoğalması hedefleniyor. Sarayönü Belediyesi, ilgili parsel için gerekli imar düzenlemelerini tamamladı. Çalışmaların ilerleyen günlerde başlatılarak en kısa sürede hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Etiketler :