Sarayönü ve Ladik’e gençlik merkezi müjdesi

Sarayönü ve Ladik’e gençlik merkezi müjdesi
Sarayönü Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan protokolle Sarayönü İlçe merkezine ve Ladik mahallesine iki gençlik merkezi yapılacak. Yaklaşık maliyeti 5 milyon lira olan gençlik merkezleri, ihalesi...

Sarayönü Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan protokolle Sarayönü İlçe merkezine ve Ladik mahallesine iki gençlik merkezi yapılacak. Yaklaşık maliyeti 5 milyon lira olan gençlik merkezleri, ihalesi tamamlandıktan sonra eş zamanlı olarak başlatılarak tamamlanacak. Gençlik merkezlerinin kullanımı için Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de protokol imzalanacak. Gençlik merkezi, gençlerin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri nitelikli ortamlar sunacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos ile birlikte yaptığı açıklamada, ilçenin gençleri ve öğrencileri için gençlik merkezi müjdelerini duyurdu.

İlçe merkezi ve Ladik mahallesine iki adet gençlik merkezi yapılacağını kaydeden Başkan Solak, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz dönem içerisinde müracaatını yaptığımız projeler nihayetine ulaştı. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin doğusunda bulunan belediyemize ait 7 bin metrekarelik alan içerisine yapılmasını için müracaat yaptığımız ve takibini gerçekleştirdiğimiz gençlik merkezinin belediyemiz tarafından yapılması için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile protokol imzaladık.” dedi.

Öğrencilerin kullanımına sunulacak

Gençlik merkezinin vereceği hizmetler konusunda bilgi veren Solak, “Yapılacak olan gençlik merkezi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve gençlerimize hizmet verecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapacağımız bir protokol ile ders programlarına uygun olarak beden eğitimi dersleri ve okul faaliyetleri için gençlik merkezi kullanılabilecek. Projenin ihalesi için belediyemiz hazırlıklarını tamamlamak üzere olup, önümüzdeki baharla birlikte inşaatı başlatılacak.” şeklinde konuştu.

Eş zamanlı yapılacak

Eş zamanlı olarak Ladik mahallesine yapılacak gençlik merkezi hakkında da konuşan Solak, şöyle konuştu: “Yine aynı kapsamda Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızla yaptığımız bir başka protokolle Ladik mahallemize de bir gençlik merkezi yapımı aynı şekilde belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. İhalesi yapıldıktan sonra belediyemiz tarafından yapımına başlayacak. Yine bununun protokolünü de imzaladık. Ladik mahallemizdeki kapalı spor salonu ve stada yakın bir yere yapmayı planlıyoruz. İnşaatlar eş zamanları olarak başlatılacak. En kısa zamanda da tamamlanıp gençlerimizin hizmetine sunulacak.”

“Nitelikli ortamlar oluşturuyoruz”

Projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Solak, “Gençlerimizin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri nitelikli ortamlar hazırlamaya gayret ediyoruz. Projelerin hayata geçmesinde ve protokollerin imzalanmasına emeği geçen milletvekillerimize, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza ve Gençlik Spor Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.