Sarayönü’nde 15 Temmuz programı

Sarayönü’nde 15 Temmuz programı
Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı. Darbe girişiminin yıldönümünde yüzlerce kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programa protokol üyelerinin...

Sarayönü’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı. Darbe girişiminin yıldönümünde yüzlerce kişi 15 Temmuz nöbetinde bir araya geldi. Kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programa protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda 15 Temmuzu Darbe Girişimini ve 15 Temmuz şehitlerini anlatan görüntüler alanı dolduran vatandaşlara izletildi. Konuşmaların yanı sıra 15 Temmuz şehitleri ve Türkiye için dua edildi. Program gece yarısı tüm camilerde verilen selalar ile birlikte sona erdi.

Sarayönü’nde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup hainlerin kalkıştığı kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde, 251 şehidin ruhunu şad edilerek anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirilerek şehitlerimiz için okunan mevlid-i şerifin hatim duası gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Cuma günü ilçedeki tüm camilerde Kuran-ı Kerim okunarak Cuma hutbesinde 15 Temmuz anlatıldı.

Anma etkinlikleri çerçevesinde Cuma günü ilçelerdeki tüm camilerde Yasin-i Şerif okunarak cuma hutbesinde 15 Temmuz konusu işlendi.

Sorumluluklarımızı hatırlayalım

Cuma hutbelerinde şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz gecesi milletin meclisini yıkmaya, gençlerimizi ve geleceğimizi esarete sürüklemeye çalışanlar, bunu din kisvesine bürünerek yaptılar. İslam’ı anlatıyor, dine davet ediyor, ümmete hizmet ediyor gibi görünürken aslında fesada çalıştılar. Böylesi bozguncuların hali Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatılmaktadır: “Onlara, ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz!’ derler. Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar. 15 Temmuz’u anarken, ihaneti anlayalım ve üzerimize düşen sorumlulukları bir daha hatırlayalım. Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, Sevgili Peygamberimizin sünnetini model alarak yaşayalım. Dini kendi menfaatleri için kullanmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Yüzyıllardır topraklarımızda oluşan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkalım.”

15 Temmuz Pazartesi günü etkinlikler şehitlik ziyareti ile devam etti. Öğle namazından önce Merkez Çarşı Camii’nde ve Ladik Paşa Meydanı Camii’nde mevlid-i şerif okunarak hatim duası edildi.

Etkinlikler pazartesi günü saat 21:30’da kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen programla sona erdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim okunarak İlçe Müftüsü Şevket Karaca tarafından gerçekleştirilen duada, alanı dolduranlar ellerini semaya açtı.

İslam coğrafyasının kalesi yıkılmak istendi

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gecede yaptığı konuşmada, "Hain FETÖ darbe girişimi ile devletin yönetimi ele geçirilmek ve iç savaş çıkarılmak istenmiştir. Karanlık güçler ve onların taşeronlarının kirli planları tutmamış bundan sonra da tutmayacaktır. Peki neden Türkiye üzerinde bu kirli oyunlar en büyük engel olarak uygulama çalışıyor? Çünkü; En önemlisi Türkiye İslam Coğrafyasının kalesidir ve lider ülkesidir. Emperyalist güçlerin önündeki en büyük engeli Türkiye’dir. Temelde baktığımız zaman bu mücadelenin adı Hak ve batıl mücadelesidir. Türkiye mazlum İslam coğrafyasının umududur. Ayrıca; coğrafi olarak Türkiye dünyanın merkezindedir. Enerji yollarının kesiştiği yerdir. Yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklarının bulunduğu yerdir. Onlarca madde sıralayabiliriz. Bu nedenle bizim sorumluluğumuz hem kendi neslimize hem de Müslüman coğrafyaya karşı büyüktür. Bu coğrafyada var olmanın şartı güçlü olmaktır. Bize düşen görev çok çalışmak ve vatan bizden fedakârlık beklediğinde koşmaktır." dedi.

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Mehter takımının gösterisiyle alanı dolduran vatandaşlar büyük coşku yaşadı. İlahi dinletisi ve ikramların ardından tüm camilerde selalın okunması ile etkinlikler sona erdi.