Sarayönü’nde 15 Temmuz şehitleri anıldı

Sarayönü’nde 15 Temmuz şehitleri anıldı
Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesini yıldönümünde Sarayönü’nde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle program gerçekleştirildi. Türkiye’nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan...

Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesini yıldönümünde Sarayönü’nde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle program gerçekleştirildi. Türkiye’nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve gerçek emellerini 15 Temmuz’da açığa çıkaran FETÖ’nün, darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Gündüz şehitlik ziyareti gerçekleştirilirken, akşam anma programına katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehitler için dua etti. Kurumlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar şehir meydanında nöbet tuttu.

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016’da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ’nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edilmişti.

Sarayönü’nde 15 Temmuz şehitleri, Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen programda bir kez daha dualarla anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Sarayönü Kaymakamlı Zafer Şahin, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı alanda gecenin ilerleyen saatlerine kadar kurum ve kuruluşlar kendileri için belirlenen saat dilimleri içerisinde demokrasi nöbeti tuttu. Öncesinde ise protokol üyeleri tarafından gündüz saatlerinde şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Başhüyük mahallesinde ise Şafak Tavkul tarafından resmedilen 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan tablolar belediyenin düzenlediği organizasyonla sergilendi.

“Türk milleti sonsuza kadar var olmaya devam edecek”

Anma etkinliğinde konuşma yapan Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, şunları kaydetti:

“Hatırlanacağı üzere, beş yıl önce 15 Temmuz gecesi, Devlet kurumlarımızın içerisinde örgütlenen hainler ve işbirlikçileri, milletimize ve devletimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. O gece, aramıza sızmış hainler yıllarca, sinsice işledikleri planlarını uygulamaya geçirmiş, tarih boyunca hür yaşamış milletimizi esaret altına alabilmeyi umarak vatanımızı parçalamaya çalışmışlardır.

Ancak her ne kadar yıllarca aramıza sızmaya çalışmışlarsa da bu hainlerin öğrenemediği bir husus vardır ki, o da esarete yüzyıllarca boyunca boyun eğmemiş Türk milletinin canı pahasına da olsa bağımsızlığından vazgeçmeyeceğidir. Kaldı ki mevz-u bahis vatan olduğunda bu milletin aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağı ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceği gerçeği tarih boyunca tekerrür etmiştir. İşte bu ruh ve inanç ile Türk milleti, kahramanlık destanlarıyla dolu tarihinden aldığı güç ve kuvvetle de sonsuza kadar var olmaya yine devam edecektir.

Aradan geçen beş yılda, Devletimiz, kanser hücreleri gibi bünyesine yayılan bu hainleri milletiyle “bir olarak” temizlemeye çalışmış ve bu hainlerden temizlendikçe de kurumları daha da güçlenmeye başlamıştır.

Bundan sonra da yapılması gereken, 15 Temmuz’un ruhuna yakışır şekilde milli iradenin tek söz sahibi olduğu demokrasimizi yükseltmek ve 15 Temmuz’u unutmadan, yaşanılanlardan çıkardığımız dersleri, verdiğimiz şehitleri ve gazilerimizi gelecek nesillerimize anlatmaktır.Ve tabi, ülke olarak önümüze koyduğumuz hedefleri tek tek gerçekleştirerek, dünyada güçlü bir Türkiye’nin inşasında hepimizin üzerine düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktır.”