Sarayönü'nde 441 bin lira hibe

Sarayönü'nde 441 bin lira hibe
Hayvansal üretimde verimlilik, paritenin artırılması, modern tesislerin kurulması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması için hazırlanan, Sarayönü'nü de içine alan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, ağıl ve...

Hayvansal üretimde verimlilik, paritenin artırılması, modern tesislerin kurulması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması için hazırlanan, Sarayönü'nü de içine alan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, ağıl ve ahır yapımına % 50 destekleme sağlanacak. İlçemizden müracaatta bulunan toplam 3 üretici, yeni ahır ve ağıl yapımı için yapacağı yaklaşık 900 bin liralık yatırımın 441 bin lirasını hibe olarak geri alacak.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat yapımına % 50 hibe desteği programına ilçemizden 3 üretici başvurdu. Hazırlanan projeler Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. Projelerin incelenmesinin ardından desteklenmeye hak kazanan 3 üretici, ilçemize 882 bin liralık yatırım yaptıktan sonra devletten bu tutarın 441 bin lirasını geri hibe olarak alacak.

Proje kapsamında, en az bir yıldır büyükbaş veya küçükbaş işletmesine sahip olan, Büyükbaşta 15 aylıktan büyük, en az 10 baş, en fazla 49 baş anaç sığırı olan, küçükbaşta 12 aylıktan büyük en az 100 baş en fazla 200 baş anaç koyun kapasitesine sahip olan işletmeler şartlarına uyan üreticiler yararlanabildi. Toplam 3 üretici için 882 bin lira maliyetli proje onaylandı. 882 bin liranın yarısı devlet tarafından karşılanacak.

Kabul edilen projelerle ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, "Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün vermiş olduğu % 50 hibeli yeni ahır yapımı (KOP projeleri) için 3 üreticimiz proje hazırlayarak dosyaları teslim etmişti. Yatırımlar Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İnşaat Mühendisleri Odası'ndan gelecek heyetin incelemelerini yapmasının ardından başlayacak. % 50 hibeler ise yatırımlar tamamlandıktan sonra aynı heyetin yapacağı incelemeden 15 gün sonra üreticilere verilecek." dedi.

Kabul edilen projeler kapsamında H.Hüseyin Yangöz, Ali Meşe ve Ahmet Uçar 147'şer bin lira hibe alacak.