Sarayönü’nde aşı toplantısı gerçekleştirildi

Sarayönü’nde aşı toplantısı gerçekleştirildi
Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Salı günü, Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin koordinatörlüğünde ilçe kurum amirlerinin katılımıyla birlikte Covid-19 aşı çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.Sarayönü Belediyesinin...

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Salı günü, Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin koordinatörlüğünde ilçe kurum amirlerinin katılımıyla birlikte Covid-19 aşı çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Sarayönü Belediyesinin Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Kaymakam Zafer Şahin yaptığı konuşmada, “Aşılanma istenilen seviyelere gelmezse ekim kasım aralık aylarında vaka sayısı yükselmeye başlar, kısıtlanma tekrar geri gelebilir. İlçemizde vaka sayısı neredeyse sıfır. Bundan bir buçuk ay önce patlama yapmış durumdaydı. Vaka sayısının sıfıra yaklaşmasın da en büyük pay aşının. Bu virüsle mücadele edebilmek için aşıdan başka silahımız yok. Haziran ayı aşılama verilerini inceledim. Rakamlar güzel ancak nüfusumuzun en az %80’inin aşılanması lazım ki yapılan aşılar boşa gitmesin. Her şeyden önemlisi vatandaşımızın sağlığı. İlçemizde bulunan tüm kurum amirlerinden, kurumlarında çalışan vatandaşlarımızdan aşı olmayanlar varsa neden olmadıklarını öğrenmelerini istiyorum. Aşı yaptırmayan vatandaşlarımızı hep birlikte ikna ederek eski, sağlıklı huzurlu günlerimize dönelim İnşallah.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Zafer Şahin’den sonra söz alan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şükrü Serhat Kara “ Özellikle sosyal medyada aşı ile ilgili bilgi kirliliği dolu. Ünvanı, mesleği belli olmayan insanlar aşı ile ilgili yorum yapıyorlar. Kısırlık yarattığına dair yorumlar görüyorum ki maalesef inanan vatandaşlarımız var. Toplum Sağlığı Merkezi olarak aşılama yapmaya gittiğimiz mahallelerimiz ve köylerimizde vatandaşlarımızı bilgilendirerek ikna etme çalışıyoruz. Aşı bu kadar sıkıntılı bir şey olsaydı ilk başta sağlık çalışanları bu aşıyı vurulmazdı. Vatandaşlarımızdan sosyal medyada ki bilgi kirliliğine ihtimam göstermemelerini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantının bitiminde Kaymakam Zafer Şahin ve kurum amirlerinin ortak kararıyla, ikna ekiplerinin oluşturularak vatandaşlara aşı ile ilgili bilgilendirme yapılmasına karar verildi.