Sarayönü’nde aşılamalar başladı

Sarayönü’nde aşılamalar başladı
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık...

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi. Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, çalışmalar başlatıldı.

Sarayönü Devlet Hastanesi’nin sağlık çalışanları, MHRS'den randevu alarak veya hastanede Kovid-19 aşısını yaptırdı. Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılmasının önüne geçildi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, aşılamada önceliğin sağlık çalışanlarına verildiğini söyledi.

Uzunay, sağlık çalışanı olarak da uzun süredir aşılamayı beklediklerini ifade ederek, "Sağlık çalışanları süreçte çok ciddi gayret sarf etti. Gece gündüz hastanelerde çalıştık. Mutlaka aşılanmamız gerekiyor. Sağlık çalışanları olarak randevularımızı aldık, aşılanmaya başladık. Bugün bizim için müjdeli bir gün. İnşallah bundan sonra yükümüz bir miktar da azalacaktır diye ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.