Sarayönü’nde ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’ kutlandı

Sarayönü’nde ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’ kutlandı
"Hayat Boyu Öğrenme" kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Haziran ayı ilk haftası kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası vesilesiyle Sarayönü’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan sergi ve kermes düzenlendi.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi ve ASEM tarafından hazırlanan etkinlik Perşembe ve Cuma günü Sarayönü Belediyesi Bilgi ve Beceri Atölyesinde gerçekleştirildi.

halk-egitim-hayat-boyu-ogrenme-haftasi2024-2.jpg

Programa Sarayönü Kaymakam vekili ve Altınekin Kaymakamı Muhammed Emin Baştürk, Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ünsal, kurum amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Hayat Boyu Öğrenme haftası etkinliği kurdele kesimi ile başladı.

halk-egitim-hayat-boyu-ogrenme-haftasi2024-18.jpg

Yoğun katılımın olduğu programda kurdele kesimi öncesi konuşma yapan Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt şu ifadelere yer verdi: “İnsan emeğinin olduğu her faaliyetin, her ürünün çok değerli olduğunu burada ortaya çıkan el emeği göz nuru çalışmalarda görmekteyiz. Yıl boyunca uzun ve sabırlı çalışmalar gösteren ve sergimizin oluşmasında emeği geçen tüm kursiyerlerimize, onlara bu çalışmalarında rehberlik eden öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve idari personelimize, katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

halk-egitim-hayat-boyu-ogrenme-haftasi2024-5-001.jpg

Müdür Bozkurt’un konuşmasının ardından Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç ve Altınekin Kaymakamı Muhammed Emin Baştürk’ün birlikte gerçekleştirdiği kurdele kesiminin ardından etkinlik başladı.

halk-egitim-hayat-boyu-ogrenme-haftasi2024-8.jpg

Katılımcılar kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantları gezdi. Kursiyerlerin hazırladığı ürünler misafirlerin oldukça beğenisini kazanırken, çalışmaların hepsinin büyük anlam ve değer taşıdığını belirten Belediye Başkanı Necati Koç, Halk Eğitim Merkezi ve ASEM yetkililerine, usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür etti. Katılımcıların yoğun ilgi ile takip ettiği bu keyifli program, ASEM’de eğitim gören hanımların hazırlamış olduğu ev yapımı yemeklerin katılımcılara ikram edilmesi ile son buldu.