Sarayönü’nde ‘Kan’panya düzenlendi

Sarayönü’nde ‘Kan’panya düzenlendi
Konya İnsan Mektebi Kültür Davamız kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi ile hazırlanan "Okulumda Kan'panya Var’ işbirliği protokolü çerçevesinde Sarayönü’nde kan bağışı...

Konya İnsan Mektebi Kültür Davamız kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi ile hazırlanan "Okulumda Kan'panya Var’ işbirliği protokolü çerçevesinde Sarayönü’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Perşembe ve Cuma olmak üzere iki gün boyunca ilçemizdeki dört okulda velilerin, öğrenci yakınlarının ve gönüllülerin kan bağışları kabul edildi. Kan kampanyası Perşembe günü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ile İsmet Ümmühan Önal İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Cuma günü ise Ladik mahallesinde Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu ve Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu’nda düzenlendi.

Kampanya öncesi de her öğrenci bilgilendirilerek çevresindeki iki kişiye bağış için ulaşması istendi. Bu şekilde kan bağışında bulanacak kişiler belirlendi. Kan bağışında bulunanlara ise teşekkür belgesi verildi. Kan bağışlarının yanı sıra öğrenciler tarafından kan bağışı ile ilgili görseller hazırlandı.

Bu kampanya kapsamında kan bağışı ile ilgili küçük yaşlardan itibaren farkındalık oluşturulması istendiği ve aynı zamanda Kızılay’ın kan bankasına destek elde edildiği ifade edildi.