Sarayönü’nde karpuz hasadı

Sarayönü’nde karpuz hasadı
Sarayönü’nde son yıllarında üretimi artış gösteren karpuzun hasadı gerçekleştiriliyor. İlçenin yerli karpuzu lezzetiyle ön plana çıkarken verimiyle de üreticisinin yüzünü güldürüyor.Çiftçi Emre Çakıcı bu sene tarlalarına...

Sarayönü’nde son yıllarında üretimi artış gösteren karpuzun hasadı gerçekleştiriliyor. İlçenin yerli karpuzu lezzetiyle ön plana çıkarken verimiyle de üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Çiftçi Emre Çakıcı bu sene tarlalarına kavun ve karpuz ekimi yaptıklarını ifade ederek, “Bu seneden çok umutluyduk. Bahar aylarında yağan dolu verimi biraz etkiledi ama yinede bizim için güzel bir yıl oldu. Geçtiğimiz haftalarda toplamaya başladık. Ürünümüzün kalitesinden hem biz hem de müşterimiz çok memnun.” dedi.

Bahar döneminde 10 bin fide diktiklerini kaydeden Çakıcı, “Bu fidelerimizden 100 ton civarı bir verim elde ettik. Durumdan mutluyuz. Emek verdik, suladık, bakımlarını yaptık. Allah izin verirse iyi olacak inşallah. Taleplere göre Türkiye’nin başka yerlerine de karpuz gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çakıcı, karpuz tarımını gelecek yıl arttırarak devam ettireceklerini söyledi.