Sarayönü’nde narkotik tırı sunum yaptı

Sarayönü’nde narkotik tırı sunum yaptı
Konya İl Emniyet Müdürlüğünün farkındalık yaratmak için tasarladığı narkotik tırı Cuma günü Sarayönü’ne getirilerek öğrencilerin ve vatandaşların ziyaretine açıldı.Tır’ın ilk ziyaretçileri Mehmet Büyükeğen...

Konya İl Emniyet Müdürlüğünün farkındalık yaratmak için tasarladığı narkotik tırı Cuma günü Sarayönü’ne getirilerek öğrencilerin ve vatandaşların ziyaretine açıldı.

Tır’ın ilk ziyaretçileri Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri oldu. Narkotik Tırı gün boyunca çeşitli okullar ziyaret ederken, Kaymakam Lütfullah Göktaş’ta Cuma namazından sonra tırı ziyaret ederek narko rehberlerden bilgi aldı.

Tırı ziyarete gelen vatandaşlara, uyuşturucu madde kullanımının insan bedeninde oluşturduğu deformasyon, kişide açtığı psikolojik zararlar, aile ve çevresinde oluşturduğu yıkımlar konusunda gün boyunca narko rehberler tarafından detaylı bilgilendirme yapıldı.

Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren tır sorumlusu Narko Rehber İsmail Akbulut, "Gezici narkotik aracını halkımızın ayağına getirdik. Uyuşturucu illetinin verdiği zararları görsel olarak, insanlara gençlere zararlarını anlatarak, bireylere ailelere nasıl zarar verdiğini gösteriyoruz, gençliği bu konuda bilinçlendiriyoruz. “En İyi Narkotik Polisi Anne" sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolda amacımız tüm ailelere ve gençlere ulaşarak uyuşturucunun zararlarını ve bağımlılığının yol açabileceği olumsuz etmenleri tek tek anlatarak, gençlerimizi uyuşturucu bataklığından uzak tutmaktır.” dedi.

HABER MERKEZİ

Etiketler :