Sarayönü’nde ölüm ve boşanmalar arttı

Sarayönü’nde ölüm ve boşanmalar arttı
Sarayönü’nde 2020 yılı içerisinde 386 bebeğin dünyaya geldiği ilçemizde 2019’e göre ölüm sayısı üç katına çıktı. Boşanma sayısı da artış gösterdi.Nüfus Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 2020 yılı...

Sarayönü’nde 2020 yılı içerisinde 386 bebeğin dünyaya geldiği ilçemizde 2019’e göre ölüm sayısı üç katına çıktı. Boşanma sayısı da artış gösterdi.

Nüfus Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 2020 yılı içerisinde Sarayönü’nde 117 vatandaş hayatını kaybederken, 35 çift evliliğini noktaladı.

Sarayönü Nüfus Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 2020 yılının Ocak ve Aralık aylarını baz alan istatistiklere göre 386 bebek dünyaya geldi. 2020 yılı içerisinde evlenmede de hatırı sayılır bir artış yaşanırken, boşanma oranı da arttı. İlçemizde 2020 yılının Ocak ve 31 Aralık tarihi itibariyle 234 çift evlenerek dünya evine girdi. 2020 yılı içerisinde boşanmalar, 2019 yılına göre arttı. 2019 yılında 25 çift yollarını ayırırken, 2020’de boşanan çift sayısı 35’e yükseldi.

Ekonomi evlilikleri sarsıyor

Sarayönü’nde boşanma davaları geçtiğimiz yıla göre artarken, boşanmaları ekonomik nedenlerin tetiklediği aile içi anlaşmazlık ve şiddet olarak göze çarpıyor. Büyük borçlarla evlenen çiftlerin yaşadığı büyük zorlukların aile temellerini sarstığı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Sarayönü’nde yaşanan boşanmaların büyük bir bölümünün, ekonomik nedenlerin tetiklediği aile içi şiddetten kaynaklandığını vurgulanırken, erken evliliğin de önemli bir problem olduğuna dikkat çekiliyordu. Sarayönü’nde bugün, çok sayıda icra dosyasının olduğunu belirtilirken toplumun önemli bir kesiminin borçlu olduğu ortaya çıkıyor. Bu ekonomik çıkmaz ise aile içinde şiddeti tetikliyor, şiddet de beraberinde ayrılığı ve boşanmayı getiriyor. Diğer kalan bölümde ise erken evliliğin getirdiği boşanmalar dikkat çekiyor. Genç kızlar aile baskısından kurtulmak için evliliği kurtuluş olarak görüyor ancak, daha sonra anlaşamayıp ayrılıyorlar.