Sarayönü’nde pamuk denemesi yapılıyor

Sarayönü’nde pamuk denemesi yapılıyor
Sarayönü Ziraat Odası alternatif tarım ürünleri konusunda araştırmalarına devam ediyor. Bu kapsamda pamuk bitkisinin yetiştirilebilirliğiyle ilgili deneme sahası kuruldu.Sarayönü Ziraat Odası Engin Çelik, pamuk denemesiyle ilgili...

Sarayönü Ziraat Odası alternatif tarım ürünleri konusunda araştırmalarına devam ediyor. Bu kapsamda pamuk bitkisinin yetiştirilebilirliğiyle ilgili deneme sahası kuruldu.

Sarayönü Ziraat Odası Engin Çelik, pamuk denemesiyle ilgili olarak bilgi verdi. Çelik, yaptığı açıklamada, “Bölgemizi ziyarete gelen Manisalı çiftçi Mehmet Şen pamuk üretimi yapılan bölge ile iklim özelliklerinin aynı olduğunu dile getirerek odamıza başvuruda bulundu.” dedi.

İklimsel değişikliklere dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

“Son yıllarda iklim şartlarının değişim gösterdiği bölgemizde pamuk yetiştireceğini dile getiren Mehmet Şen’in desteği ve yardımıyla Ziraat Odası olarak odamıza ait selektör binamızın da bulunduğu arazimizde 1000 metre karelik alanda 7 Mayıs tarihin de pamuk ekimini gerçekleştirdik. Sulu şartlarda bölgemize alternatif ürün arayışı olarak kurmuş olduğumuz deneme alanımızda pamuk çıkışı sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir.”

Çelik, bölgede ilk defa denemesi yapılan pamuk bitkisinin deneme sonuçlarının çiftçilerle tarla günü düzenlenerek paylaşılacağını dile getirdi.