Sarayönü'nde sema programı

Sarayönü'nde sema programı
Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından Sarayönü'nde sema programı düzenlendi.Düzenlenen programa bayanlar başta olmak üzere vatandaşlar ilgi gösterdi. Açılış ilk olarak Konya Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından Sarayönü'nde sema programı düzenlendi.

Düzenlenen programa bayanlar başta olmak üzere vatandaşlar ilgi gösterdi. Açılış ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Konya tanıtım gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminde 15 Temmuz Darbe girişimi de unutulmadı. Ülkede ve Konya'da 15 temmuz darbe girişiminden sonra yaşananlar izlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, " Diriliş soluğu veren tasavvuftur. Bu manada da Hz. Mevlana'nın sözlerini dinlemek, onu yaşamak, onu hissetmek ve onun dünyaya gönderdiği buyruklarla birlikte olmak inşallah bizim dirilişimize vesile olacaktır. Konya'mızda her Cumartesi akşamı Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema programı vatandaşlarımıza ücretsiz sunulmaktadır. Biliyorsunuz Mevlana Hazretleri Konya'yı Türkiye'yi aşmış durumda. Sema programı Mevlana Hazretlerinin ve Konya'nın tanıtımında önemli bir yer almaktadır. Dünyanın birçok noktasında sema programı icra ediyoruz. Dünyanın her yerinde düzenliyoruz da neden ilçelerimizde düzenlemiyoruz düşüncesinden yola çıkarak bu programları gerçekleştirmeye karar verdik." dedi.

Konuşmaların ardından izleyenlerin daha bilinçli şekilde izlemesi için sema ayininin ritüelleri ve anlamları anlatıldı. Bu tanıtımın ardından program tasavvuf musikisi ile başlayıp sema gösterisiyle sona erdi.