Sarayönü’nde vaka sayılarında ciddi artış

Sarayönü’nde vaka sayılarında ciddi artış
Sarayönü’nde bir buçuk ay öncesine kadar sıfıra yaklaşan oranlarda seyreden vaka sayısı, son dönemde hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet...

Sarayönü’nde bir buçuk ay öncesine kadar sıfıra yaklaşan oranlarda seyreden vaka sayısı, son dönemde hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay son günlerde artan Korona virüs vakalarına karşı, vatandaşların kurallara riayet etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Başhekim Uzunay, son günlerde artan vaka sayılarına karşı maske kullanımı, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Uzunay yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi, ilçemizde geçtiğimiz aydan bu yana etkisini yoğun şekilde göstermeye başlamıştır. Alınan tüm tedbirler, kısıtlamalara rağmen pandemi etkisini ilçemizde de göstermektedir. İlçemizde pandemi hastanesi olarak kullanılan Sarayönü Devlet Hastanesi tüm gücü ve personeli ile hem ilçemizin acil hastalarına hem de Covid-19 enfeksiyon olan hastalara hizmet vermektedir. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Sarayönü’nde de sağlık camiası canla başla fedakârca çalışmaktadır.”

Son birkaç haftada Konya bölgesinde ve Sarayönü’nde koronavirüs vaka sayısının giderek arttığını belirten Başhekim Uzunay, “Bu hastalığın sadece yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için değil, hepimiz için büyük bir risk olarak karşımızda durmakta olduğu gerçeği gözden kaçırılmamalıdır. Sadece maske takarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek yenebileceğimiz bu hastalığı önemsememiz gerekmektedir.” diye konuştu.

Son olarak korona virüs ile mücadelede 3 kuralın unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başhekim Uzunay, “Maskesiz dışarı çıkmayın, mutlaka iki metre sosyal mesafenizi koruyun. Ellerinizi mutlaka antiseptik solüsyon ya da kolonya ile temizleyin.” şeklinde konuştu.