Sarayönü’nden 43. yardım tırı

Sarayönü’nden 43. yardım tırı
Sarayönü’nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “mazlum coğrafyalara yardım” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton soğan yüklü tır yola çıktı.Perşembe...

Sarayönü’nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “mazlum coğrafyalara yardım” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 25 ton soğan yüklü tır yola çıktı.

Perşembe günü Sarayönü’nden hareket eden 43 ncü yardım tırı Kilis üzerinden Suriye’ye geçerek orada oluşturulan “Hayır Çadırı”na ulaşacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların Suriye’deki yetim ve mazlum ailelerin sofrasına aş olacağını ifade edip katkılarından dolayı isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşa teşekkür etti.

İHH Sarayönü Temsilci Mustafa Salman Öztürkçü yaptığı açıklamada İHH olarak din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi insanlara yardımların yapıldığını söyledi.

Mazlumlar üzerindeki zulümlerin bitmediğini belirten Öztürkçü, “Zulme karşı direnen kardeşlerimiz bugün gelinen noktada bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. İHH İnsanî Yardım Vakfı olarak yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz.

Bu yardım tırı bugüne kadar Sarayönü’nden gönderdiğimiz 43’ncü tırdır.” dedi.

Ramazan ayında yapacakları Öztürkçü; İHH kadın kollarında görevli bayanların organizesi ile Sarayönü’nde de ihtiyaç sahibi  ve parçalanmış aileler için yardımların devam ettiğini sözlerine ekledi.