Sarayönü’nden Afrika'ya can suyu oldular

Sarayönü’nden Afrika'ya can suyu oldular
Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika kıtalarında bir damla su hayat demek. Maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için Cansuyu Derneği Sarayönü Temsilciliği hayırseverlerin...

Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika kıtalarında bir damla su hayat demek. Maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için Cansuyu Derneği Sarayönü Temsilciliği hayırseverlerin katkıları ile Afrika da 11 adet su kuyusu açtırıyor.

Cansuyu Derneği Sarayönü temsilcisi Musa Babur “insanlık için” temiz suya ulaşamayan insanlara yardımcı almak adına hayırseverlerin katkıları ile Afrika’da 7 adet su kuyusu açtırdıklarını yine söz veren hayırseverlerin katkıları ile 4 adet daha su kuyusu açılacağını söyledi.

Afrika Bölgesi ‘nde kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri zatürre gibi hastalıklar yüzünden binlerce kişi öldüğünü belirten Babur; “Birleşmiş Milletler verilerine göre Afrika’daki insanların çoğu kurak yerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Küresel ısınmada Afrika bölgesini giderek daha da etkiliyor. Bu yüzden bölge halkının su ihtiyacını karşılamak için su kuyularının açılması gerekiyor.

Cansuyu derneği olarak bizler de Ladik ve Sarayönü’nden hayırseverlerin yardımları ile su kuyuları açtırarak, bölge halkına temiz su imkanı sağlamaya çalışıyoruz” dedi

Afrika’ya ancak siz umut olabilirsiniz

Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat vermeye çalıştıklarını ifade eden Babur; Sömürgeciler ve Misyonerler tarafından hem maddi hem de manevi anlamda sömürülen Afrika şimdi bizim ilgimize muhtaç.

Cansuyu Derneği olarak Afrika’da hangi kapıyı çalıyorsak hasretle bakan yüzler görüyoruz. Asırlarca Anadolu’yu kardeşi bilmiş bu coğrafyaya sahip çıkmak bizim için çok önemli. Bu büyük gönül hareketine bütün hayırseverlerin katkıda bulunmasını arzu ediyoruz.

Afrika’ya umut olun. Sizin açtığınız kuyudan su içenler size dua etsinler; annenize, babanıza, bütün ailenize dua etsinler” şeklinde konuştu.

Babur, Cansuyu Derneği Sarayönü temsilciliği olarak Sarayönü’nde ihtiyaç sahibi ailelere 220 adet gıda paketi dağıttıklarını, 20 aileye de odun-kömür yardımı yapıldığını sözlerine ekledi.