Sarayönü’ne 7 yeni doktor atandı

Sarayönü’ne 7 yeni doktor atandı
Sarayönü Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan pratisyen hekim sayısındaki düşüş, yeni atamalarla çözüldü.106. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile ataması yapılan 7 pratisyen hekimin doktor ataması gerçekleştirildi....

Sarayönü Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan pratisyen hekim sayısındaki düşüş, yeni atamalarla çözüldü.

106. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile ataması yapılan 7 pratisyen hekimin doktor ataması gerçekleştirildi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız tarafından 106. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası yapıldı. Kura sonucunda hastanemizde ciddi şekilde ihtiyaç duyduğumuz acil bölümü hekim kadromuz güçlenmiş oldu.

106. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası sonucu hastanemize 7 yeni hekim atanmış oldu. Hekim arkadaşlarımız Dr. Dilruba Özev, Dr. Tuğba Akbaba, Dr. Gizem Öznohutçu, Dr. Hazime Büşra Orman, Dr. Ali Koçyiğit, Dr. Yılmaz Çolak ve Dr. Kürşat Kasım Bataş görevlerinin başlamasının ardından acil servisimizde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaklar.”

Acilde sorun kalmadı

Acil servisteki hekim ihtiyacında giderildiğini belirten Uzunay şöyle konuştu: “Sekiz pratisyen hekim atamasıyla acil servisimiz sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecek. Bayramlar gibi sıkışık günlerde nöbette iki doktor görevlendirme fırsatımız bile olabilecek. Bu doktorlarımız arasından uzmanlık sınavını kazananlar olabilir. İstifa düşünenler olabilir ama en az beş hekimimiz bizimle kalır. Hekim hastanenin motor gücüdür. Hastanelerin donanımları eksiksiz ve son teknoloji olabilir ancak hekim olmadığı zaman bunların hiç bir anlamı yok.” Şeklinde konuştu.