Sarayönü'ne 711 bin m² yol

Sarayönü'ne 711 bin m² yol
Sarayönü Belediyesi, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte genişleyen sınırlarına paralel olarak hizmetlerde de hatırı sayılır bir artış yaşandı. 2017 yılı içerisinde Sarayönü genelinde toplam 711 bin m² yol yapıldı. Bu...

Sarayönü Belediyesi, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte genişleyen sınırlarına paralel olarak hizmetlerde de hatırı sayılır bir artış yaşandı. 2017 yılı içerisinde Sarayönü genelinde toplam 711 bin m² yol yapıldı. Bu yollardan 274 bin m²'si satıh kaplama asfalt, 437 bin m²'si kilitli taş. Ayrıca 354 bin m²'si ise stabilize olarak yapıldı.

Sarayönü Belediyesi 2017 yol yapım sezonunu tamamladı. Belediyeye bağlı Fen İşleri ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde ve taşra mahallelerde yıl boyu hummalı bir çalışma yürüttü. Kış aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalarda sona ererken, yıl içerisinde yapılan yol miktarı da belli oldu.

Kilitli parke taş döşeme ve yol hizmetlerinin dağılımın her mahalleye eşit olarak paylaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Sarayönü için çalıştıklarını söyledi. Dökülen asfalt ve döşenen kilitli taşların cadde ve sokakları güzel bir görünüme kavuşturduğuna dikkat çeken Solak, "Sarayönü'nün daha yaşanabilir kent haline gelmesi için yeni sezonda da en iyi şekilde çalışacağız. Bu kapsamda tesisimizi yenileyerek kapasitemizi arttıracağız" diye konuştu.

Gerçekleştirilen yol yapımı çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Nafiz Solak, "Bahçesaray mahallemizde 40 bin m² stabilize yol çalışması yanında 15 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. 18 kilometrelik Bahçesaray-Konya yolu bağlantısı satıh kaplama asfalt yapıldı. Kurşunlu mahallemizde 55 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması. 45 bin m² satıh kaplama asfalt çalışması ve 30 bin m² stabilize çalışması yapıldı. Ertuğrul mahallemizde 10 kilometre stabilize çalışması. 12 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Değirmenli mahallemizde 10 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Değirmenli-Sarayönü yolunda 54 bin m², Değirmenli-Yenicekaya yolunda 18 bin m² satıh kaplanma asfalt yapıldı. Büyükzengi mahallemizde 15 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Yenicekaya mahallemizde 180 bin m² stabilize çalışması, 20 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, Yenicekaya-Konuklar Tigem arası 1,5 kilometre satıh kaplama asfalt yapıldı. Gözlü mahallemizde 26 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 45 bin m² satıh kaplama çalışması, Gözlü-Konuklar Tigem arası 17 kilometre asfalt çalışması yapıldı. Karatepe mahallemizde 95 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Başhüyük mahallemize 40 bin m² asfalt çalışması yapıldı. Özkent mahallemizde 28 bin m² kilitli parke taş ve bordür çalışması yapıldı. Çeşmelisebil mahallemizde 42 bin m² kilitli parke taş ve bordür, 18 bin m² stabilize çalışması, mahalle içerisinde 56 bin m² satıh kaplama çalışması yapıldı. Kuyulusebil mahallesinde 15 bin m² kilitli parke taş çalışması yapıldı. Kadıoğlu mahallemizde 28 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 70 bin m² stabilize çalışması, 42 bin m² stabilize çalışması yapıldı. Boyalı mahallemizde 22 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 30 bin m² asfalt çalışması yapıldı. Karabıyık mahallemizde 15 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 15 bin m² stabilize, 16 bin m² asfalt, 30 bin m² mıcır serme çalışması yapıldı. Kayıören mahallemizde 49 bin m² mıcır serme, 21 bin m² kilitli taş çalışması yapıldı. Konar mahallemizde 18 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 2 bin 500 m² stabilize çalışması yapıldı. Ladik mahallemizde 160 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 40 bin m² satıh kaplama çalışması yapıldı. Merkezde 180 bin m² kilitli parke ve bordür, 48 bin m² satıh kaplama asfalt çalışması yapıldı" dedi.