Sarayönü'ne 9 doktor birden atandı

Sarayönü'ne 9 doktor birden atandı
Sarayönü Devlet Hastanesi'ne biri dahiliye uzmanı, sekizi ise pratisyen hekim olmak üzere dokuz doktor birden atandı. Başhekim Dr. Ahmet Uzunay, hastalara hizmet noktasında bu atamaların çok sevindirici olduğunu söyledi. Ataması...

Sarayönü Devlet Hastanesi'ne biri dahiliye uzmanı, sekizi ise pratisyen hekim olmak üzere dokuz doktor birden atandı. Başhekim Dr. Ahmet Uzunay, hastalara hizmet noktasında bu atamaların çok sevindirici olduğunu söyledi. Ataması yapılan doktorların bir ay içerisinde görevlerine başlamaları bekleniyor.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde acil serviste görev yapan pratisyen hekim sayısındaki düşüş, yeni atamalarla çözüldü. 88. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile ataması yapına 8 pratisyen hekimin yanı sıra hastaneye birde uzman doktor ataması gerçekleştirildi. Bu atama ile hastanede görev yapan dahiliye doktoru ikiye yükseldi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımız tarafından 88. devlet hizmet yükümlülüğü kurası yapıldı. Kura sonucunda hastanemizde ciddi şekilde ihtiyaç duyduğumuz ikinci bir dahiliye doktoruna kavuştuk. Dahiliye Uzmanı Dr. Fethi Yönet'in bir ay içerisinde göreve başlamasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra 8 pratisyen hekim ataması yapıldı. Arkadaşlarımız Dr. Canan Küçükyılmaz, Dr. Celal Ulutaş, Dr. Ceren Efsane Kellecioğlu, Dr. Duygu Günay, Dr. Feyza Can, Dr. Kazım Ceviz, Dr. Ümmügülsüm Pamukçu, Dr. Şükrü Serhat Kara, görevlerine başlamasının ardından acil servisimizde hizmet vermeye başlayacaklar." dedi.

Verilen sağlık hizmeti artacak

Atamaların sağlık hizmetleri noktasında büyük önem taşıdığını kaydeden Uzunay, "dahiliye polikliniğine başvuran hasta yükümüz çok. Bölgemizde yaşlı nüfus fazla olduğu için diyabet, tansiyon, kalp rahatsızlıkları, solunum yolu rahatsızlıkları fazla. Bu hastaların takipleri ve tedavi süreleri uzun dönemli oluyor. İkinci dahiliye doktorumuzla birlikte yatan hastan servisimizde daha etkin hizmet verecek. Konya'ya hasta sevk etmek zorunda kalmayacağız. Bir hekimle günde 60 hastaya bakabiliyorduk. Şimdi 120 hastaya bakabileceğiz." şeklinde konuştu.

Acilde sorun kalmadı

Acil servisteki hekim ihtiyacında giderildiğini belirten Uzunay şöyle konuştu: "sekiz pratisyen hekim atamasıyla acil servisimiz sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecek. Bayramlar gibi sıkışık günlerde nöbette iki doktor görevlendirme fırsatımız bile olabilecek. Bu doktorlarımız arasından uzmanlık sınavını kazananlar olabilir. İstifa düşünenler olabilir ama en az beş hekimimiz bizimle kalır. Hekim hastanenin motor gücüdür. Hastanelerin donanımları eksiksiz ve son teknoloji olabilir ancak hekim olmadığı zaman bunların hiç bir anlamı yok."