Sarayönü'nü yasa boğan kaza

Sarayönü'nü yasa boğan kaza
Sarayönü'nde meydana gelen trafik kazasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan'ın oğulları Mustafa Safa Turan ve Mehmet Turan hayatını kaybetti. Genç yaşta trafik kazasına kurban giden iki kardeş, ilçeyi...

Sarayönü'nde meydana gelen trafik kazasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan'ın oğulları Mustafa Safa Turan ve Mehmet Turan hayatını kaybetti. Genç yaşta trafik kazasına kurban giden iki kardeş, ilçeyi yasa boğdu.

Acı kaza Cumartesi akşam saatlerinde meydana geldi. Yukarı mahalle Eski Özkent yolundan gerçekleşen tek taraflı trafik kazası iki kardeşin yaşamına mal oldu. Sarayönü'ne doğru otomobil ile gelen iki kardeşi acı kaza ilçeye 300 metre kala yakaladı. Saat 19:00 sıralarında Mustafa Safa Turan (19) stabilize yolda kullandığı 42 Z 3830 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kuma kapılarak yoldan çıkan otomobilin takla atması sonucu devrilen araçta bulunan Mustafa Safa Turan ve ağabeyi Mehmet Turan (23) hayatını kaybetti. Kazanın ardından iki kardeşin hayatını kaybettiği olay yerine gelen yakınları büyük acı yaşadı. Sarayönü eski Kaymakamı Tarık Bahadır, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı ve İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz olay yerine gelerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan'ın acısını paylaştı.

İki kardeşin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık incelemesinin ardından cenazeler Sarayönü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kardeşlere acı veda

Mustafa Safa Turan ve ağabeyi Mehmet Turan'ın cenazesi Pazar günü evlerinden kaldırıldı. Cenazeye Turan ailesinin çok sayıda seveni ve yakını katıldı. Büyük bir kalabalık tarafından son yolculuğuna uğurlanan iki kardeş öğleden önce Konuklar yolu mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından helallik alınarak Konuklar yolu mezarlığına defnedildi. İki kardeşin babası ve amcaları cenazede ayakta durmakta zorlandı.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum Mustafa Safa Turan ve Mehmet Turan'a Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA