Sarayönü’nün tek kadın muhtarı Ertuğrul Mahallesinde seçildi

Sarayönü’nün tek kadın muhtarı Ertuğrul Mahallesinde seçildi
31 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkanlıkları kadar heyecan dolu başka bir yarış mahalle muhtarları arasında yaşandı. Konya’nın Sarayönü ilçesinin 26 mahallesinde 82 muhtar adayı seçilebilmek için ter döktü. 2 Kadının da yarışın içinde olduğu seçimlerde Ertuğrul Mahalle Muhtarlığını kadın aday Kadriye Özer kazandı.

Sarayönü’nde 26 mahalle için 82 adayın yarıştığı mahalle muhtarlıklarında 2 kadın aday da bu yarışın içerisinde yer aldı. Saraç Mahallesinde Keziban Ulutaş ve İlçenin Çerkes kökenli Ertuğrul Mahallesinde Kadriye Özer diğer erkek adaylarla birlikte yarıştılar.

Kadriye Özer, mevcut muhtar Cemal Karadağ 33 oy aldığı seçimlerde 55 oy alarak Sarayönü'nün ilk kadın muhtarı unvanını elde etti.

Sarayönü tarihinde ilk defa bir kadın muhtarın seçilmesi, bölgede olumlu yorumlara da neden oldu.

Sandıktan zaferle ayrılan Kadriye Özer kendisine destek veren vatandaşlara şükranlarını sunarak, ”Bu seçimde bana destek olan tüm Ertuğrul Mahallesi sakinlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin güveni ve desteği olmadan bu başarıya ulaşamazdım. Bundan sonra da mahallemize en iyi hizmeti sunmak için var gücümle çalışacağım.

Ayrıca, geçmiş dönemde mahallemize hizmet vermiş olan muhtarımız Cemal Karadağ'a da teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin mahallemize yaptığı hizmetlerden ötürü minnettarız. Gelecek dönemde de tüm eski muhtarlarımızın tecrübelerinden faydalanarak mahallemizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.