SarayPISA sınavı gerçekleştirildi

SarayPISA sınavı gerçekleştirildi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçeye uyarlanan PISA sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. SarayPISA sınavı olarak gerçekleştirilen sınavda, öğrenciler bilgisayar ortamında bilgi ve yoruma...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçeye uyarlanan PISA sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. SarayPISA sınavı olarak gerçekleştirilen sınavda, öğrenciler bilgisayar ortamında bilgi ve yoruma dayalı soruları yanıtlandırdı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, PISA sınavının zorluk derecesinin çok abartıldığını, Sarayönü'ndeki öğrencilerin de bunu başarabileceğini göstermek için bu sınav organizasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

PISA sınavı ile ilgili olarak bilgi veren Şişman, "Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA’nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır. PISA’da; çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri kullanılmaktadır." dedi.

Şişman, PISA sınavının SarayPISA olarak ilçeye uyarlandığını ifade ederek, "Sınava 5'nci, 8'nci ve 9'ncu sınıflardan toplam 1090 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz bilgisayar ve tabletlerle soruları online olarak verilen süreler içerisinde cevaplandırdı. Cevaplar bir merkezde toplanarak sistem tarafından otomatik olarak puanlandı. Amacımız PISA'nın abartılacak zorlukta bir sınav olmadığı göstermekti ve ayrıca soru modellerini de öğrencilerimize göstermiş olduk. Elde ettiğimiz verileri çeşitli şekillerde işleyerek değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.