Sarımsak 2019’un zam şampiyonu

Sarımsak 2019’un zam şampiyonu
Kış aylarının gelmesiyle birlikte sebze ve meyvelere ihtiyaç arttı. Ülkenin ekonomisinin bozuk olması hem manavları hemde vatandaşları etkiledi.Sezonun değil yılın zam şampiyonu sarımsak fiyatı nedeniyle tek tek satılırken,...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte sebze ve meyvelere ihtiyaç arttı. Ülkenin ekonomisinin bozuk olması hem manavları hemde vatandaşları etkiledi.

Sezonun değil yılın zam şampiyonu sarımsak fiyatı nedeniyle tek tek satılırken, çoğu vatandaş evine sarımsak götüremez oldu. Geçen seneye göre fiyatlarda değişiklik göstermezken, bazı sebzelerin değişiklik göstermesi müşterilerin bütçelerini kısıtladığını söyleyen, pazarcı esnafı, havaların soğumasıyla birlikte yerliler bitti. Yerlilerin bitmesi bizi ve vatandaşların olumsuz yönde etkiledi.

Yeşilliklerde bariz bir yükseklik var ama piyasanın bozuk olmasından dolayı normalde bir liraya satılan herhangi bir yeşilliği on kuruşa bile satıyoruz. Yerlilerin bitmesi domatesi etkiledi. Domates 1-1,5 lira iken şuan 5-7 liraya ulaştı, aynı zamanda salatalık 2-2,5 lira yükseldi. Kış aylarının vazgeçilmezi olan kaliteli soğan ve patateste de 1,5-2 lira kadar artış oldu.

Son günlerde yaşanan zehirlenme olaylarından dolayı ıspanak ve pırasada artış olmadı. Sarımsak sezonun değil yılın zam şampiyonu hiç inmedi. Yeri geldi tek tek satıldı 6 aydır sarımsak alamayan vatandaşlar var” dedi.