Satıcı da hakkını arayabilecek

Satıcı da hakkını arayabilecek
Tüketicinin Koruması Hakkındaki Kanunda tüketiciler aleyhine yapılan düzenleme ile tüketici işleminden kaynaklanan ve tahsil edilmemiş, çoğunlukla da tartışmalı olan küçük borçları için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulmadan...

Tüketicinin Koruması Hakkındaki Kanunda tüketiciler aleyhine yapılan düzenleme ile tüketici işleminden kaynaklanan ve tahsil edilmemiş, çoğunlukla da tartışmalı olan küçük borçları için Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulmadan şirketlerin doğrudan icraya başvurabilmelerine imkân sağlanıyor.

Sarayönü Kaymakamlığı Tüketici Hakları Birimi Personeli Kamil Ülker, konu hakkında yaptığı açıklamada, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 68. Maddesinin ilk fıkrasına göre tüketici işleminden kaynaklanan borç, alacak ihtilaflarında, her yıl yenilenen belli tutarlara göre Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru zorunluluğu bulunuyordu." dedi.

Art niyetli tüketiciler karşısında satıcının da hakkını arayabileceğini kaydeden Ülker, "Tüketiciler kendilerine icra dairelerinden gelen ihbarlara yedi gün zarfında itirazda bulunmasalar da mahkemeye başvurup takibi iptal ettirebiliyor ve haciz şoku yaşamaktan kurtulabiliyordu. Yeni düzenleme ile İcra İflas Kanununda yer alan ‘İlamsız Takip’ yöntemi ile alacaklı olduğunu iddia eden şirketler alacaklı olduklarını gösterir herhangi bir belge sunmadan icra takibi yapabilecekler, borçlu olduğu iddia edilen tüketici yedi gün zarfında itirazda bulunmadığı takdirde hakkında haciz işlemi uygulanabilecek." şeklinde konuştu.