Savcı Harputluoğlu ihraç edildi

Savcı Harputluoğlu ihraç edildi
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğunu değerlendirdiği toplam 202 Hâkim ve Cumhuriyet Savcısını meslekten çıkardı. Meslekten ihraç edilen isimler arasında Sarayönü...

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğunu değerlendirdiği toplam 202 Hâkim ve Cumhuriyet Savcısını meslekten çıkardı. Meslekten ihraç edilen isimler arasında Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Şerife Harputluoğlu'da yer aldı. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce Sarayönü'ne gelerek görevine başlayan Harputluoğlu, darbe girişiminin ardından ilçede birçok FETÖ/PDY soruşturmasında görev almıştı.

FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle 202 hâkim ve savcı açığa alınmadan direkt ihraç edildi. Resmi gazetede yayınlanan ihraç listesinde, 171173 sicil numaralı Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Şerife Harputluoğlu'da yer aldı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada “Etkin pişmanlık nedeniyle tanıklıkta bulunan hâkim-savcıların ifadesi sebebiyle oluşan bir liste. Çapraz anlatımlarla ifadeleri değerlendirdik. Oybirliği ile açığa almadan direkt ihraç kararını verdik” dedi.

Yılmaz, "Sadece itirafla ihraç şeklinde karar vermedik. Etkin pişmanlık yoluyla gelen her itirafı haksızlıklara yol açmayacak şekilde, samimiyeti ve doğruluğunu, somut olayla karşılaştırarak tespit edip böyle bir karara vardık. Uzunca bir süre değerlendirdik. Çapraz anlatımlarla ifadeleri değerlendirdik. HSYK Genel Kurulu nca gerekli adımlar atılıp oybirliği ile açığa almadan direkt ihraç kararını verdik. HSYK olarak görev yaptıkları savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. İftiraya yol açmadan, iftira tuzağına düşmeden bu kararları vermek için son derece titiz bir inceleme yaptık. Pat diye ihraç etmedik. Gizli bir örgütü başka türlü ortaya çıkarmak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Yunak ilçesinde 1990 yılında dünyaya gelen Şerife Harputluoğlu, ilköğretim ve lise eğitimini Yunak'ta aldı. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Harputluoğlu, 2012 yılında mezun oldu. Bursa ve Akşehir adliyelerinde staj yaptıktan sonra ilk görev yeri olan Silopi'ye atanan Şerife Harputluoğlu, iki yıllık görevinin ardından Temmuz 2016'da Sarayönü'ne gelmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce Sarayönü'ne gelerek görevine başlayan Harputluoğlu, darbe girişiminin ardından ilçede birçok FETÖ/PDY soruşturmasında görev almıştı.