Sebze fideleri satışa çıktı

Sebze fideleri satışa çıktı
Sarayönü'nde fidecilik sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Ağaoğlu, Sarayönü'nün fide ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Sertifikalı ve yerli tohumlardan üretilen fideleri müşterilerine sunan Ağaoğlu Tarım, her...

Sarayönü'nde fidecilik sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Ağaoğlu, Sarayönü'nün fide ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Sertifikalı ve yerli tohumlardan üretilen fideleri müşterilerine sunan Ağaoğlu Tarım, her yıl on binlerce fidenin toprakla buluşmasını sağlıyor.

Yerli tohumlardan üretiliyor

İlçede 20 yıldan fazla bir süredir sebze fidelerini bahçe sahipleriyle buluşturan Mustafa Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu yıl tüm fidelerimiz, yerli tohumlardan üretilen fideler. Önceki yıllarda sattığımız fideler yabancı tohumlardan üretiliyordu. Fideler tüplü olduğu için tutmama ihtimali çok düşüktür. Fidelerin satışını yaptığım gibi yayımını da yapıyorum. En önemlisi fideler hormonlu değil. Tamamen organik. Fazla ürün verdiği için de çok avantajlı. Her bir fide sertifikalıdır. Mesela aşılı bir domates fidemiz var. Tek kökten 20 ila 40 kg arasında verim elde edilebiliyor. İki koldan çıkıyor ve boyu 3 metreye kadar ulaşabiliyor. Vatandaşımıza koltuk alma dediğimiz budama yöntemini de gösteriyorum. Yıllık aşağı yukarı 100 bin fide satıyorum." dedi.

Her çeşit bulunuyor

Fidecilik olarak bölgemizde yetişebilecek hemen hemen tüm çeşitleri bulundurmaya özen gösterdiğini belirten Ağaoğlu, "Biberlerden tatlı kıl, üç burun dediğimiz köy biberi, dolma biber, Demre, cin biber, domateslerden bodur yer domatesi, sırık domatesi, aşılı domates, karpuz, kavun, patlıcan, salatalık, kornişon, çilek gibi birçok çeşidimiz bulunuyor. Sarayönü'nde sebzecilikte ihtiyaç duyulan fide çeşidinin yüze 95'ini bulunduruyoruz. Pazarda da fide satılıyor ama insanlarımız sertifikalı fideyi daha çok benimsedi. Burada vatandaşlarımız sebzeciliği kendi bahçesinde hobi olarak kendi ihtiyacını karşılayacak kadar yapıyor. Diğer ilçelerde sebzecilik daha kapsamlı. Biz onlara göre biraz gerideyiz ama bu konuda ilerleyeceğimizi ümit ediyorum. Bizim iklimimiz sebzecilik için çok uygun. Daha sıcak yerlerde bu sebzeler kalın kabuk yapıyor. Sarayönü'nde ise ince kabuklu ve daha lezzetli oluyor." şeklinde konuştu.