Sebze fiyatlarına kuraklık darbesi

Sebze fiyatlarına kuraklık darbesi
Bu yıl yaşanan don olayları ve kuraklık sebze ve meyve fiyatlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar bu yıl sebze ve meyveyi pahalıya tüketecekKonya’da geçen yıl Temmuz Aralık döneminde 80 milimetre yağış düşerken,...

Bu yıl yaşanan don olayları ve kuraklık sebze ve meyve fiyatlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar bu yıl sebze ve meyveyi pahalıya tüketecek

Konya’da geçen yıl Temmuz Aralık döneminde 80 milimetre yağış düşerken, bu sene düşen yağış miktarı ise 30 milimetre oldu. Kuraklıkla karşı karşıya kalınan bölgemizde halk pazarı da olumsuz etkilendi.

Sarayönü Halk Pazarı esnafı, yaşanan kuraklığın sebze ve meyve fiyatlarına da olumsuz yansıyacağını söylüyor.

Tezgâhlardaki ürünün sera ürünü olduğunu belirten pazarcı esnafı, “Şuan tezgâhlardaki ürün sera ürünü, yerli ürünler henüz çıkmadı. Ancak bu sene yaşanan don olayları ve kuraklık yüzünden sebze meyve fiyatlarında düşüş beklemiyoruz” dedi.

FİYATLAR HALA DÜŞMLEDİ

Pazar tezgâhlarında yaz ürünleri yavaş yavaş yerlerini almaya başlarken fiyatlardaki yükseklik göze çarpıyor. Domates, biber ve patlıcanın kilosu 3 ila 5 TL’den alıcıya çıkarken fasulye 5-7.5 TL’den tezgâhtaki yerini aldı.

 

BU SENE UCUZ ÜRÜN YOK

Konu hakkında görüşlerini aldığımız pazarcı esnafları, “Bu sene içerisinden geçtiğiniz kuraklık ve bahçeyi vuran don olaylarından dolayı sebze ve meyve üretiminin az olması bekleniyor. Ürün ne kadar az olursa tezgâhımıza çıkaracağımız ürünün fiyatı da artıyor dolayısı ile tezgâh geliş fiyatı artıyor. Bu yıl geçen yıla göre ucuz ürün satmak çok zor olacak” dedi.

YERLİ ÜRÜNLERİ BEKLEYORUZ

Yerli ürünlerin çıkmasıyla bir nebze fiyatların düşeceğini belirten esnaf, “Şu an tezgahlarımızdaki ürünler sera ürünleri henüz yerli ürünler daha çıkmadı. Bu sene meyve çok az olacak gözüküyor şu an için fiyatlara normal diyebiliriz. Pazarda fiyatlar şu anda kaliteye göre değişiyor ürünün fiyatını kalitesi belirliyor” diye konuştu.

Yasaklardan da etkilendiklerini belirten pazarcı esnafı, yasaklar yüzünden zaman zaman ürünlerin tezgâhlarda kaldığını aktardı.