Şehir meydanı hız kazandı

Şehir meydanı hız kazandı
Sarayönü Belediyesi tarafından hükümet konağı karşısında yapımı başlatılan şehir meydanı projesinde çalışmalar hız kazandı. İhaleyi kazanan firmanın şehir meydanını kış gelmeden tamamlaması bekleniyor.Yıkım ve...

Sarayönü Belediyesi tarafından hükümet konağı karşısında yapımı başlatılan şehir meydanı projesinde çalışmalar hız kazandı. İhaleyi kazanan firmanın şehir meydanını kış gelmeden tamamlaması bekleniyor.

Yıkım ve hafriyat işlemlerinin ardından yer teslimi yapılan alanda KM Grup tarafından başlatılan çalışma hummalı şekilde devam ediyor.

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesi ortaya çıkmaya başlarken, 1 milyon 845 bin liraya ihaleyi alan KM Grup, 120 günlük proje süresi içerisinde 4 bin 500 metrekarelik alanı şehir meydanına dönüştürecek.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. 1 milyon 845 bin liraya ihale edilen projemiz MEVKA tarafından da destekleniyor. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan önemli bir proje olacak.” dedi.

Projenin içeriğinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Yeşil alan ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı projede, dinlenme alanları, küçük ticarethaneler ve bir saat kulesi yapılması planlanıyor. Projenin 2019 yılında tamamlanmasını öngörüyoruz. İçerisinde ilçemize yaşanan kültürlerin ibarelerinin bulunacağı ve ilçemiz üzerinde yaşayan medeniyetlerin izlerini taşıyacağı Anadolu Meyadanı isimli projemiz belediyemizin bütçesine çok fazla yük getirmeden hibe ve desteklerle yapılacak.” şeklinde konuştu.