Şehir meydanında yer teslimi gerçekleştirildi

Şehir meydanında yer teslimi gerçekleştirildi
Sarayönü Belediyesi tarafından yıkılan kız meslek lisesi binası ve çay bahçesinin yerine yapılacak olan şehir meydanı projesinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Şehir meydanı 120 gün içerisinde tamamlanacak.Yıkım...

Sarayönü Belediyesi tarafından yıkılan kız meslek lisesi binası ve çay bahçesinin yerine yapılacak olan şehir meydanı projesinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Şehir meydanı 120 gün içerisinde tamamlanacak.

Yıkım ve hafriyat işlemlerinin ardından yer teslimi yapılan alanda önümüzdeki günlerde KM Grup şehir meydanı yapımına başlayacak.

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesinin geçtiğimiz günlerde stardı verildi. 1 milyon 845 bin liraya ihaleyi alan KM Grup'a yer teslimi gerçekleştirildi.

Anadolu Meydanı, yıkılan kız meslek lisesi ve çay bahçesinin yerine hükümet konağının karşısındaki 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. 1 milyon 845 bin liraya ihale edilen projemiz MEVKA tarafından da destekleniyor. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan hem çarşı trafiğinin yükünü alarak yaya trafiğine de etkili çözümler üreterek çarşı vizyonunun düzelmesi adına oldukça önemli bir proje olacaktır.” dedi.