Şehitlere 100 bin hatim

Şehitlere 100 bin hatim
Diyanet İşleri Başkanlığınca, FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz'da, Türkiye genelinde "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla programlar düzenlendi.Diyanet İşleri Başkanlığınca...

Diyanet İşleri Başkanlığınca, FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz'da, Türkiye genelinde "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla programlar düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu

00.13 te 81 ilde başlayan selalarla birlikte, minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kaldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü camilerde programlar düzenlendi.

Sarayönü'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası çerçevesinde 100 bin hatm-i serifin duası yapıldı.

Cuma namazı öncesi Sarayönü Merkez Çarşı Camiinde ve Ladik mahallesi Paşa Meydanı Camiinde vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerin ruhlarına ithafen ‘Kur an-ı Kerim okunarak İlçe Müftü Vekili Mustafa Topcu tarafından 100 bin hatm-i şerifin duası yapıldı.

Cuma hutbesinde de 15 Temmuz konusu işlendi. Ülke genelindeki hutbeler "Ey iman edenler! Allah ın size olan nimetini hatırlayın. Hani bir topluluk size el uzatmaya yeltenmişti de Allah, onların ellerini sizden çekmişti. Allah a karşı gelmekten sakının. Müminler yalnızca Allah a güvenip tevekkül etsinler." ayeti okunarak başladı.

Hutbede şu sözlere yer verildi: "Bu âyet, Hendek Savaşı nda Yüce Allah ın, İslâm ordusunu melekleriyle nasıl teyit ettiğini, nasıl desteklediğini bildirmek için nazil olan bir ayettir. Ancak Allah ın bu vaadi, tarihin nice dönüm noktalarında tahakkuk etmeye devam etmiştir. Allah ın bu vaadi Malazgirt te, Çanakkale de gerçekleşmiştir. Sakarya da, Dumlupınar da tahakkuk etmiştir. Ve biz millet olarak bundan bir yıl önce 15 Temmuz da Allah ın bu vaadinin gerçekleştiğine yeniden şahit olduk. O gece ülke ve millet olarak büyük bir ihanet ve işgal teşebbüsüne maruz kaldık. Bu karanlık gecede Allah ın lütuf ve rahmetini, yardım ve inayetini bizlerden esirgemediğini bir kez daha müşahede ettik. Bunun için 15 Temmuz un sene-i devriyesinde millet olarak bize düşen en önemli vazife, Allah ın lütuf ve inayetini, rahmet ve nusretini asla unutmamaktır. Bu büyük badireyi omuz omuza atlatmış müminler olarak üzerimize düşen, Yüce Rabbimize olan hamdimizi, senamızı, şükrümüzü, secdemizi hiçbir zaman eksik etmemektir."