Sekiz kişiyle destan yazdık

Sekiz kişiyle destan yazdık
Sarayönü Belediyespor, sezonun en önemli karşılaşmasında ezeli rakibi Akşehirspor'u Sarayönü'nde 2-1'lik skorla mağlup etti. İl birinciliği için hayati önem taşıyan ve gurur meselesi olan karşılaşma, maç öncesinden sonrasına...

Sarayönü Belediyespor, sezonun en önemli karşılaşmasında ezeli rakibi Akşehirspor'u Sarayönü'nde 2-1'lik skorla mağlup etti. İl birinciliği için hayati önem taşıyan ve gurur meselesi olan karşılaşma, maç öncesinden sonrasına kadar gerginlik hiç bitmedi. Buzlu ve ağır bir zeminde oynanan karşılaşmaya maçın orta hakemi damga vurdu. Sarayönü Belediyespor'un 3 kırmızı kart gördüğü karşılaşmada 8 kişiyle mücadele eden temsilcimiz, adeta sahada savaşarak maçı kazanmayı bildi. Yeşil siyahlıların gollerini Özenç ve Umutcan penaltıdan attı.

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk hayalini başka bahara erteleyen Sarayönü Belediyespor, şampiyonluk tadında bir galibiyet elde etti. Erteleme maçında Çarşamba günü Akşehirspor'u konuk eden Sarayönü Belediyespor, rakibini 2-1 mağlup etti. Çamur ve buzla kaplı zeminde kıran kırana geçen karşılaşmada geriye düşmesine rağmen kazanmayı bilen yeşil siyahlılar, gördüğü 3 kırmızı kartla maçı 8 kişi tamamlayabildi. İl birinciliği için büyük önem taşıyan bu karşılaşmayı adeta savaşarak kazanan temsilcimiz, bir anlamda geçtiğimi yılın rövanşını da almış oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Akşehirspor oldu. 20'nci dakikada golü bulan konuk ekip deplasmanda öne geçdi. Ali Kireş'in korner atışında kaleci Murat topu elinden kaçırırken Sergen tamamlayarak golü buldu. 25'nci dakikada yakaladığı kontratakta etkili olan Akşehirspor ikinci gole çok yaklaştı. Kaleci Murat'ın gereksiz yere kalesini terk ettiğini gören Akif'in aşırtma vuruşu az farkla dışarı gitti. 27'nci dakikada Umutcan'ın pasında şut deneyen Mustafa Sayan, topu az farkla auta gönderdi. 30'ncu dakikada Alper'in derinlemesine pasında kaleci Fikret topu ıskaladı. Kaleci Fikret hızlı şekilde yerden kalkarak, kaleye yönelen topu son anda kornere çeldi. 45'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta Özenç'in ceza sahasına ortasında Mehmet Yaşav topla elle müdahale etti. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Özenç, durumu 1-1 yaptı.

İkinci yarıda daha çok etkili olan yeşil siyahlılar 3 kırmızı kart görmesine rağmen gelibiyeti getiren golü bulmayı bildi. 58'nci dakikada sol kanattan etkili olan Veysel'in ceza sahasına girerek gerçekleştirdiği vuruş kaleci Murat'ı geçerken Turan çizgiden çıkardı. 80'nci dakikada Mustafa Sayan'ın uzaktan şutu az farkla auta gitti. 85'nci dakikada topla rakip ceza sahasına giren Mustafa Sayan, rakibin müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Umutcan gole dönüştürdü. Karşılaşma 2-1 sona erdi.

STAD: Sarayönü

HAKEMLER: Levent Gümüşdere, Erdi Öz, Nasih Karaçali

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Murat, Turan, Yasin, Y.Emre Yılmaz, Burak(Dk.90+1 Bayram), Mustafa Baştin, Alper, Mustafa Sayan(Dk.90+2 Furkan), Özenç(Dk.82 Erkan), Umutcan, Eşref

YEDEKLER: Eren, Oğuz, Tayyar, Rıdvan

TEKNİK DİREKTÖR: Niyazi Kart

AKŞEHİRSPOR: Fikret, Şükrü(Dk.82 Barış), Tolga, Veysel, Rifat(Dk.90+1 Bayram), Serkan, Sergen, Akif, Mehmet, Ali, Mahmut(Dk.79 Eren)

YEDEKLER: İrfan, Burak, Furkan, Yunus

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Yağar

SARI KARTLAR: Dk.90+3 Murat, Erkan, Dk.60 Y.Emre, Dk.71 M.Baştin (Sarayönü Bld), Dk.Şükrü, Dk.35 Serkan, Dk.54 Mehmet (Akşehirspor)

GOLLER:  Dk.45 Özenç (P), Dk.85 Umutcan (P) (Sarayönü Bld), Dk.20 Sergen (Akşehirspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.66 Eşref, Dk.71 Turan, Dk.86 Umutcan (Sarayönü Bld)