Sekizinci sezon da bitti

Sekizinci sezon da bitti
Sarayönü Belediyespor, acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktı. Bölgesel Amatör Lig'de 8'inci sezonunu geçiren yeşil siyahlılar, tecrübesini bir kat daha arttırdı. 8'inci sezonunu, ligin 7'nci grubunda geçiren temsilcimiz,...

Sarayönü Belediyespor, acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktı. Bölgesel Amatör Lig'de 8'inci sezonunu geçiren yeşil siyahlılar, tecrübesini bir kat daha arttırdı. 8'inci sezonunu, ligin 7'nci grubunda geçiren temsilcimiz, ligi 6'ıncı sırada tamamladı. Sezon başında iyi bir yapılanmaya girerek şampiyonluğa oynamasına rağmen, Serik Belediyespor'un hesapları alt üst eden performansı ile şampiyonluktan uzaklaşan Sarayönü Belediyespor, ligi rahat şekilde Konya 1'incisi olarak tamamladı. Küme düşen Gölhisarspor ve Manavgatspor'dan sonra bütçesi en düşük takım olan Sarayönü Belediyespor, başarı geleneği ile dev bütçeli takımları yine dize getirdi.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2017-2018 sezonunu 7'nci grupta geçiren Sarayönü Belediyespor, bir sezonu daha tamamladı. Bölgesel Amatör Lig'in demirbaşlarından biri haline gelen Sarayönü Belediyespor, sezonu şampiyonluk hedefiyle açsa da bu senede 3'ncü Lig hedefine ulaşamadı.

Rakiplerine göre kısıtlı bir bütçe ile mücadele etmek zorunda olan Sarayönü Belediyespor, sezon başında şampiyonluk hedefini de göz önünde bulundurarak oyuncu transferlerini gerçekleştirdi. İnce eleyip sık dokuyan temsilcimiz, alabileceği en iyi oyuncuları kadrosuna katmaya çalıştı. Bu doğrultuda iyi bir de kamp dönemi geçiren yeşil siyahlılar, sezon hazırlıkları öncesinde Afyon ve Nevşehir'de gerçekleştirdiği hazırlık maçlarında, diğer gruplarda şampiyon olan takımlarla başa baş bir mücadele sergiledi. Sezon öncesi hazırlıkları lig başladıktan sonra resmi karşılaşmalara da yansıdı.

9 hafta namağlup gitti

İlk 9 haftayı namağlup geçen Sarayönü Belediyespor'da daha sonra işler istendiği gibi gitmemeye başladı. Sezon başında dört oyuncunun transferinde hata yapan Sarayönü Belediyespor bu transferlerle ligde ilerleyen haftaların kaderini belirledi. Bunun yanı sıra devasa bir bütçe ve transfer bombardımanı ile lige giriş yapan Serik Belediyespor, üstün performansıyla grubu domine ederek tüm takımların hesaplarını alt üst etti. Takım içerisindeki bazı huzursuzluklara Serik Belediyespor'un üstün performansı da eklenince yeşil siyahlılar hedeften ilk yarının sonunda koptu. Öteki taraftan ise ilk yarının sonunda büyük bir puan farklıyla zirvede olan Serik Belediyespor, şampiyonluk için çok büyük bir avantaj sağladı.

Bütçeye göre büyük başarı

Ligin ikinci yarısına bazı takviyelerle giren Sarayönü Belediyespor, ilk yarıya göre performansını biraz daha yükseltsede şampiyonluk hedefinin ertelenmesinin ardından rota Konya birinciliğine döndü. Akşehirspor'u deplasmanda yenmesinin yanı sıra rakiplerinin puan kayıplarını da lehine çeviren Sarayönü Belediyespor, haftalar öncesinden Konya birinciliğini de garantilemiş oldu. Küme düşen Gölhisarspor ve Manavgatspor'dan sonra bütçesi en düşük takım olan Sarayönü Belediyespor, başarı geleneği ile dev bütçeli takımları yine dize getirdi. Karaman Belediyespor, Manavgat Belediyespor, Silifke Belediyespor, Anamur Belediyespor gibi büyük bütçelerle mücadele eden takımların olduğu grupta hatırı sayılır bir başarı elde eden Sarayönü Belediyespor, rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Ligi rahat bitirdik

Ligin tamamlanmasının ardından bazı takımlar sevinirken bazı takımlar ise üzüldü. Grubumuzda şampiyon olan Serik Belediyespor play-off maçlarına gitmeye hak kazandı. Anamur Belediyespor, Ereğlispor, Manavgatspor ve Gölhisarspor direk olarak küme düşerken, Karaman Belediyespor, Manavgat Belediyespor, Silifke Belediyespor, Isparta Davrazspor, Bucak Belediye Oğuzhanspor ve Akşehirspor baraj maçlarına kaldı. Grubun suya sabuna dokunmayan takımları ise Mut İdman Yurdu, Kepez Belediyespor, Sarayönü Belediyespor oldu. Grubu en çok gol atan takımı 65 golle Serik Belediyespor olurken, en az gol yiyen takımı Mut İdman Yurdu ile yine Serik Belediyespor oldu. Grubun çok gol yiyen takımı ise 65 golle küme düşen Manavgarspor oldu.