Sekreterlikten Başkanlığa! Başarının öyküsü...

Sekreterlikten Başkanlığa! Başarının öyküsü...
Sonucu merakla beklenen Sarayönü Belediye Başkanlığı seçimini Yeniden Refah Partisi adayı Necati Koç kazandı. Kişisel kariyerindeki yükselişle dikkat çeken Koç, 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Nafiz Solak’ı 703 oy farkla geçip kıl payı ipi göğüsledi.

11 adayın yarıştığı ancak bağımsız belediye başkan adayı Hasan Koçaş ile birlikte 3 adayın iddialı olduğu seçim yarışını göğüsleyerek yeni Sarayönü Belediye başkanı olan kişi Necati Koç oldu

Pazar günü yapılan 2024 yerel seçimde Sarayönü’nde 21 bin 223 seçmenden 18 bin 787’si 77 sandıkta oyunu kullanırken bu oylardan 17 bin 876’sı geçerli sayıldı. Yeniden Refah Partisi adayı Necati Koç; 17 bin 876 geçerli oydan 6 bin 372’sini alarak kazandı.

necati-koc-kutlamalar-7.jpg

Ladik Belediyesi’ndeki sekreterlik görevini belediye kapanana kadar devam ettiren ve daha sonra Sarayönü Kaymakamlığı’nda bu görevine devam eden Koç, geçerli oyların yüzde 35.65’ini aldı ve 5 yıl boyunca Belediye Başkanlığı’nı yapmaya hak kazandı.

necati-koc-kutlamalar-8.jpg

MÜTHİŞ KARİYER DEĞİŞİMİ

Ladik Belediye Başkanı Beyhan Külahlı döneminde belediyeciliğe adım atan 45 yaşındaki Necati Koç’un kariyeri dikkat çekiyor. Ladik Belediyesi kapandıktan sonra Sarayönü Kaymakamlığı’na sekreter olarak geçiş yapan Koç, belediyeciliğe Belediye Başkanı olarak geri döndü.

necati-koc-kutlamalar-5.jpg

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Koç; Ladik Eski Belediye Başkanları’ndan Beyhan Külahlı, Kazım Torlak ve Şükrü Tınas’ın sekreterliğini yaptıktan sonra, Sarayönü Kaymakamları; Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi Harun Yücel, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür YardımcısıTarık Bahadır, Abdulkadir Okay, Zafer Şahin ve aktif görevine devam eden Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş ile birlikte çalıştı.

necati-koc-kutlamalar-2.jpg