Selektör yatırımı başladı

Selektör yatırımı başladı
Sarayönü Ziraat Odası, selektör tesisi yatırımına başladı. Bayramdan bir hafta sonra hizmete açılacak tesis saat 5 ton kapasite ile eleme yapabilecek. Arpa, buğday, nohut, fasulye ve ayçiçeği eleyebilecek makine, ilçe çiftçisinin...

Sarayönü Ziraat Odası, selektör tesisi yatırımına başladı. Bayramdan bir hafta sonra hizmete açılacak tesis saat 5 ton kapasite ile eleme yapabilecek. Arpa, buğday, nohut, fasulye ve ayçiçeği eleyebilecek makine, ilçe çiftçisinin selektör sıkıntısını çözecek.

Sarayönü Ziraat Odası, ilçeye selektör tesisi kazandırmak için yatırım çalışmalarına başladı.

Ziraat Odası’nın eski hapishane yanında bulunan arsasına kurulacak olan selektör için tesis çalışmaları başlatıldı. Bayramdan sonra hizmete girecek olan tesis saatte 5 ton eleme kapasitesi ile çalışacak. Arpa, buğday, nohut, fasulye ve ayçiçeği gibi ürünleri eleyebilecek olan tesis, çiftçilerin önemli bir sıkıntısını çözmüş olacak.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, verdikleri selektör sözünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Selektör makinesini Ziraat Odası’nın öz kaynakları ile 210 bin liraya aldıklarını belirten Çelik, tesisin tamamlanmasıyla birlikte bayramın ardından hizmet vermeye başlayacağını belirterek şunları söyledi:

“Tesis için gerekli inşaat çalışmalarını başlattık. Zemin, duvar ve çatı işlerinin ardından bayramdan önce makinemiz gelecek. Bayramdan sonrada hizmet vermeye başlayacağız. Ayriyeten çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılayabilmesi için tesisimize birde su kuyusu vurdurduk. Seçimlerde verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi selektördü. 25 yıldır bu ilçemizde büyük bir eksiklikti. Bizim çiftçilerimiz arpa elettirmeye Özkent ve Ladik’e gidiyordu. Nohut elettirmeye Kadınhanı ve Altınekin’e gidiyordu.”

Verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çelik, “Görevi devraldığımız süreçte bu bizim için büyük bir hayaldi. Çünkü mali olarak büyük sıkıntılar devraldık ama bugün istediğimizi gerçekleştiriyoruz. Makinemizi peşin aldık. Tesisimiz içinde 150-200 bin lira harcayacağız. Bunu tasarruf sayesinde başardık. Harcamaların hepsini en alt seviyeye çektik. Bu şekilde devam ederek gelecek yıl makine ekipman alımları da gerçekleştireceğiz. Senelerce burada çiftçilerimiz için yapılmayan ne varsa hepsini yapmaya gayret göstereceğiz. Bunu da tasarrufla sağlayacağız. Tesisimiz bayramdan bir hafta sonra tam kapasite elemeye geçecek. Bizim derdimiz buda para kazanmak da değil. Piyasası neyse 20 kuruş aşağısına eleyeceğiz. Bizim amacımız çiftçilerimize hizmet vermek.” şeklinde konuştu.