Serhat Çetinkaya’dan uluslararası başarı

Serhat Çetinkaya’dan uluslararası başarı
Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın (AA) Konya Bölge Müdürlüğü’nde son bir yıldır muhabir olarak görev yapan, gazetemizin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de yürüten Serhat Çetinkaya,...

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın (AA) Konya Bölge Müdürlüğü’nde son bir yıldır muhabir olarak görev yapan, gazetemizin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de yürüten Serhat Çetinkaya, çektiği fotoğraflar, görüntüler ve yaptığı haberlerle büyük başarılara imza atıyor.

Özellikle çektiği fotoğraflarla adından söz ettiren Çetinkaya,  dünya genelinden ve Türkiye’den birbirinden seçkin fotoğrafların ve videoların yer aldığı Anadolu Ajansı Haziran ayı fotoğrafları oylamasına katıldı. Oylamada, Konya’da çektiği Sema Ayin-i Şerifi fotoğrafıyla yer alan Çetinkaya, fotoğrafıyla “Türkiye’de Yaşam” kategorisinde birinci oldu. Çetinkaya, elde ettiği bu başarıyla yılsonunda gerçekleştirilecek yılın fotoğrafları oylamasına katılma şansını bir hayli arttırdı.

Fotoğrafının birinci olmasından duyduğu mutluluğu anlatan Serhat Çetinkaya, foto muhabirliğinde daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

 

“Allah aşkıyla çarpan bir insanın kalbini çağrıştırdı”

Birinci olan fotoğrafının hikayesini anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in Konya’yı ziyaretinden dolayı bir Sema programı düzenlenmişti. Haberini yapmak için katıldığımız bu programda semahanenin ve semazenlerin çeşitli açılardan fotoğraflarını çektim. Semahanenin ikinci katına çıktığımda ışıklandırmadan dolayı bir kalp şekli oluştuğunu fark ettim. Sema Ayin-i Şerifi zaten bir çok maneviyatı barındıran bir ritüel. Bunun da bir kalp içinde olması, bana “Allah aşkıyla çarpan bir insanın kalbini” çağrıştırdı.

Beklemeden fotoğrafladım ve bu fotoğrafın beğenilerek bu oylama katılması da beni çok mutlu etti. Ayın fotoğraflarında birinci olanlar ülkemizin en prestijli etkinliği olan yılın fotoğrafları oylamasına da direkt katılabilme imkanı bululuyor. İnşallah yılın fotoğrafı oylamasına da katılmak istiyorum. Buradan fotoğrafıma oy veren herkese teşekkür ediyorum.”