Servis şoförlerine güvenlik semineri

Servis şoförlerine güvenlik semineri
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Taşımalı Eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan şoförlere eğitim semineri verdi.Okullarda öğrencilerin güvenlik ve sağlıkları açısından Milli Eğitim Bakanlığı...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Taşımalı Eğitim kapsamında servis taşımacılığı yapan şoförlere eğitim semineri verdi.

Okullarda öğrencilerin güvenlik ve sağlıkları açısından Milli Eğitim Bakanlığı her yıl taşıma yapan şoförlere eğitim semineri düzenliyor. Yılda iki kez düzenlenen seminer, eğitim güvenliği için önem taşıyor.

Taşımalı Eğitim Erişim Semineri kapsamında Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından servis şoförlerine seminer düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan seminer Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özdemir, İlçe Jandarma Trafik temsilcisi ve İlçe Emniyet Trafik temsilcisi ile servis şoförleri katıldı.

Güvenlik tedbirleri yük değildir

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı konuşmada; "Bakanlığımızın sizlerden istemiş olduğu güvenlik önlemleri hem sizlerin hem de sizlere emanet edilen öğrencilerin güvenliği içindir. Bu manada araçlarınızın bakımlarını yapmanız sizlere yük olarak gelmemelidir. Mesela kış mevsiminde kar tipi lastik bulundurulmanız da böyledir. Emniyet kemeri asla bir angarya değil güvenlik için gereklidir. İlk yardım malzemeleri ve malzemelerde eksiklikler varsa mutlaka gidermeniz lazımdır. Değerli şoför arkadaşlarım, sizler bizlere emanet edilen çocukları sabah ve akşam taşıyarak onlarla önemli zaman geçiren bizlerin önemli paydaşlarısınız. Adeta bizlerin gözümüz kulağımızsınız. Güvenlik tedbirleri asla bir yük değildir." ifadelerini kullandı.

Her şoför bir öğretmendir

Servis şoförlerini birer öğretmen olarak gördüklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şişman, "Okulda öğretilen bilgilerin uygulayıcısı sizler olacaksınız. Giyim kuşamınızla, selam verip almanızla, emniyet kemerini takmanızla onlara en iyi öğretmenliği sizler yapacaksınız. Gerek okula gelirken gerekse okuldan ayrılırken onlara göstereceğiniz olumlu ya da olumsuz tavır onların hayatlarında çok etkili oluyor ve de olacaktır. Bu münasebetle sizlerin varlığı bizler için önemlidir. Tam anlamıyla görevimizi yaptığımızda bileceğiz ki ülkemizin yarınları olan bu gençlerin hayatına önemli katkılarda bulunduk diyebileceksiniz. Sizlerin yaklaşımlarınızdan etkilenen ve yarın önemeli bir makama gelen bir öğrenci sizi ve yaptıklarınızı asla unutmayacak. Sizlerle yıllar sonra karşılaştığında onu güzel bir anı olarak sizlere söyleyecektir." diye konuştu.