Seydişehir Belediyesi, belediyecilikte dijitale geçti

Seydişehir Belediyesi, belediyecilikte dijitale geçti
Seydişehir Belediyesi, proje kontrol, yapı ruhsatı ve inşaat işlemleri gibi birçok konuyu dijital platforma taşıdı. Belediyede artık inşaat ruhsat başvuruları da dijital ortamda yapılabilecek.

Seydişehir Belediyesi’nde uygulamaya konulan dijital platform ile Vatandaşlar, Mimarlar, Mühendisler, Proje Sorumluları, artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.seydisehir.bel.tr adresinden TC. Kimlik No ve kendi kişisel bilgileri ile giriş yaparak, 7/24 istedikleri yerden başvuruda bulunabiliyor.

Sisteme yüklenilen projelerin onay süreçlerinde e-imza uygulaması da kullanılabiliyor. Dijital belediyecilik alanında birçok önemli çalışmaya imza atan Seydişehir Belediyesi, artık inşaat ruhsat başvuru işlemlerini de elektronik ortamda yürütmeye başladı.

Uygulamaya konulan yeni sistem hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Hemşehrilerimizin işlerini kolaylaştırmak için dijital belediyeciliği önemsiyoruz. Uzun bir çalışmanın ürünü olan bu proje ile vatandaşlar artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.seydisehir. bel.tr adresinde bulunan online hizmetler sekmesinden e-imar linkini tıklayıp, TC kimlik No ve kişisel bilgileri ile giriş yaparak, 7/24 istedikleri yerden başvuruda bulunabilecek.

seydisehir-belediyesi-belediyecilikte-dijitale-gecti-1.jpg

Böylece hem işlemler hızlanacak hem de vatandaşlarımız belediyeye gitmeden inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (Ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yapabilecek.

Onay süreçlerinde ise e-imza uygulaması kullanılabilecektir. Bu dijital uygulama ile fiziki başvurularda yaşanan ulaşım sürecinin ortadan kalkmasıyla ulaşım maliyeti ve zaman kaybı minimuma indirerek, proje düzeltmelerinin tekrar tekrar çıktı alınmasıyla oluşan kağıt israfının önüne geçilmiş, zaman ve ücret israfını engellenmiş olacağız. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizden sonra ilçe belediyeleri arasında Seydişehir Belediyemizde yaptığımız bu çalışma ile bir ilke imza atmış oluyoruz.

Ayrıca başlattığımız uygulama ile evrakların ve yapılan işlemlerin arşivlenmesi konusunda kolaylık sağlanmış olacak ve dijital ortamda arşivlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.