Seyfullah Aydın görevine başladı

Seyfullah Aydın görevine başladı
Sarayönü'nde 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından çeşitli iddialarla tutuklanarak mesleğinden ihraç edilen Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, hakkındaki atılı suçların asılsız...

Sarayönü'nde 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından çeşitli iddialarla tutuklanarak mesleğinden ihraç edilen Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, hakkındaki atılı suçların asılsız çıması ile aklanarak görevine döndü. Aydın, Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevine başladı.

Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, adalet önünde aklanmasının ardından yeniden görevine döndü.

15 Temmuz darbe girişiminden beş gün sonra Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suç isnadı iddiasıyla göz altına alınmış, 20 Temmuz 2016 günü ise tutuklanmıştı. Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, bir yıl tutuklu kaldıktan sonra hakkında herhangi bir dava açılmadan soruşturma aşamasında 7 Temmuz 2017 günü ceza evinden tahliye edilmişti. Tahliye olduktan sonra da isnat edilen suçlardan dolayı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.

Aynı isnatlarla hakkında açılan kamu davasında da yapılan yargılama sonucu Konya 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmiş gerekçeli beraat kararı ile tüm suçlardan Ocak 2019 tarihinde beraat ederek aklanmıştı.

Tutuklandıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevine de Kanun Hükmünde Kararname ile son verilen Aydın, hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair beraat kararılan ilave olarak Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından görevine iade edildi.

Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon Eski Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun kararı ile Konya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevine başladı.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Aydın'a geçmiş oldun dileklerimizi iletir, yeni görevinde başarılar dileriz.