SGK borç yapılandırmasını uzattı

SGK borç yapılandırmasını uzattı
Sosyal Güvenlik Kurumundan resmi açıklama geldi. Ödeme tarihini kaçıran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar 30 Nisan’a kadar ödeme yaptıkları takdirde yapılandırmadan faydalanmaya...

Sosyal Güvenlik Kurumundan resmi açıklama geldi. Ödeme tarihini kaçıran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar 30 Nisan’a kadar ödeme yaptıkları takdirde yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu süre uzatımına karar verdi. 30 Nisan’a kadar geçerli olacak. Vatandaşların ödeme yapması durumunda yapılandırma süreci devam edecek.

 

SGK’dan 30 Nisan uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, “Borçlarını peşin ödeme seçeneğiyle yapılandıran ve son ödeme tarihini kaçıran vatandaşlarımız 30 Nisan’a kadar geç ödeme zammı ile birlikte peşin ödeme yapmanız halinde, yapılandırmanız bozulmaz ve yapılandırma avantajından yararlanmaya devam edebilirsiniz.” denildi.

SGK prim borcu ödemesi

Borcu olan vatandaşların borç ödemesini kolaylaştırabilmek için borç yapılandırmasına gidildi. Birçok kişi borçlarından yapılandırarak kurtuldu. Yapılandırmada faizlerin büyük bölümü siliniyor. Böylece vatandaş neredeyse anapara ödemesi yapıyor. Yapılandırmadan yararlananların ise ilk iki taksiti zamanında ödemesi önemli. Taksit ödemelerinin aksaması yapılandırmanın bozulmasına neden oluyor.