Sıcaklık rekoru kırıldı!

Sıcaklık rekoru kırıldı!
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya il merkezi ve ilçelerinde sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı. Yetkililer önümüzdeki günlerde Konya genelinde yaşanması beklenen ekstrem sıcaklık nedeniyle yeni sıcaklık...

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya il merkezi ve ilçelerinde sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı. Yetkililer önümüzdeki günlerde Konya genelinde yaşanması beklenen ekstrem sıcaklık nedeniyle yeni sıcaklık rekorlarının olabileceğini aktardı. Hafta sonuna doğru sıcaklıkların düşmeye başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam ettiğini bildirdi. Sarayönü 35.3 derece ile bugüne kadar eylül ayı en yüksek sıcaklık değerlerine ulaştığı açıklandı.

Yapılan son değerlendirmelere göre bir haftalık süre boyunca daha; bölgemizin yine sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca herhangi bir yağış da beklenmiyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklar ile özellikle bölgemizde sonbaharın gelmesiyle birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki aşırı farktan dolayı yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.