Sıfır atık etkinliği düzenlendi

Sıfır atık etkinliği düzenlendi
Sarayönü'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Sıfır Atık İçin Bende Varım" etkinliği gerçekleştirildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen...

Sarayönü'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Sıfır Atık İçin Bende Varım" etkinliği gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen proje Konya'nın 31 ilçesinin yanı sıra Sarayönü'nde de gerçekleştirildi.

Sıfır Atık konusunda öğrencilere ve vatandaşlara farkındalık yaratmak amacıyla Maskot ve Animasyon Ekibi ile tiyatro gösterisi yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisleri tarafından öğrenci ve vatandaşlara proje hakkında bilgiler verilerek etkinlik ile ilgili izleyicilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Çevre Mühendisleri tarafından yapılan açıklamalarda, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan "Sıfır Atık" projesi; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri kazanılması konularını kapsayan bir atık önleme yaklaşımı ve hedefidir.

Nüfus artışı ve sanayi devrimiyle birlikte artan üretim, 1900'lü yılların başından itibaren ciddi boyutlarda atığında ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Üretim artışı olumlu sonuçlarının yanı sıra ortaya çıkardığı atıklarla doğal kaynakları tehdit etmekte, canlı türleri için ciddi sorunlar oluşturmakta ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşturulan "Sıfır Atık" Projesi, üretimin devamlılığını sağlayıp gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için gereken tüm hedefleri bir araya toplayan bir projedir." denildi.