Sıfır atık konteynırları yerleştirildi

Sıfır atık konteynırları yerleştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan “Sıfır atık projesi” kapsamında geri dönüşüm konteynırları kurumlara ve okullara dağıtıldı.Çevre...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan “Sıfır atık projesi” kapsamında geri dönüşüm konteynırları kurumlara ve okullara dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan sıfır atık projesi, Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından ilçenin birçok noktasında uygulamaya kondu. Proje kapsamında belediye hizmet binasında, kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda gerekli eğitimler verilerek konuya dikkat çekildi. Öğrencilerin okullarda, kamu personellerinin çalıştığı ortamda kendi çöpünü nasıl ayrıştıracağı anlatıldı.

Proje kapsamında israfın önlenmesi, atıkları geri kazandırarak ekonomiye katkı sağlanması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, atık miktarının azaltılması, doğal kaynakların verimli kullanılması gibi olumlu kazanımlar amaçlanıyor. Büyük konteynırlarda toplanacak atıklar her ay Atıksan tarafından alınarak geri dönüşüme gönderilecek.