Sigara yasağına uymayana 900 lira ceza

Sigara yasağına uymayana 900 lira ceza
Korona virüs tedbirleri kapsamında maske kullanımına uyulması için tüm illerde açık alanlarda sigara yasağı getirildi.Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere yeni genelge gönderildi....

Korona virüs tedbirleri kapsamında maske kullanımına uyulması için tüm illerde açık alanlarda sigara yasağı getirildi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere yeni genelge gönderildi. Yeni korona virüs genelgesine göre sigara içme yasağı cezası getirildi.

Sarayönü’nde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında virüsün yayılımını önlenmek amacıyla İl Hıfzıssıhha Meclisimizin kararı doğrultusunda (İçişleri Bakanlığının 11.11.2020 tarih ve 18579 sayılı genelgesi çerçevesinde; Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren tüm İlimizde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları Kararları ile belirlenecek, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içilmesinin yasaklanmasına) İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ile belirlenen yerlerde sigara içilmesi yasaklandı.

Yasaklama kapsamında Sarayönü’nde şuralarda sigara içmek yasak:

Tahir Çelik Caddesi, Tuzyolu Caddesi, Yalçın Caddesi, Nezir Büyükcengiz Caddesi, İsmail Kara Caddesi, Konuklar Caddesi, 148013 Sokak, Yeni İstanbul Caddesi, Konya Caddesi, Paşa Meydanı, Civa Caddesi, Köşebaşı Meydanı, Ramazan Elma Caddesi, Pancarcı Meydanı, İlçedeki Tüm Okulların 250 m Çevreleri, Tüm Park ve Bahçeler, Tüm Pazar Yerleri, Tüm Toplu Taşıma Araç Durakları.

Sarayönü genelinde sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların tam listesi yayınlandı. Yasağa uymayanlar için 900 TL para cezası uygulanacak