Sigorta kapsamı genişledi

Sigorta kapsamı genişledi
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Figen Yavuz, kuraklığın TARSİM kapsamına girdiğini belirterek kuraklık sigortasında devletin prim desteğinin yüzde 60 a çıktığını açıkladı. İlk kez 2017 yılında başlayacak...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Figen Yavuz, kuraklığın TARSİM kapsamına girdiğini belirterek kuraklık sigortasında devletin prim desteğinin yüzde 60 a çıktığını açıkladı. İlk kez 2017 yılında başlayacak uygulamanın buğday ürününde geçerli olacağını kaydeden Yavuz, ürün yelpazesinin önümüzdeki dönemde genişleyebileceğini söyledi.

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Figen Yavuz, yaptığı açıklamada 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğu belirtildi. Yavuz açıklamasında şunlara yer verdi: “Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık Sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin %60 ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkanları da sunuluyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Tarım sigortasının bir an önce yaptırılması çağrısında bulunuyor, uygulamanın hayırlı olmasını diliyoruz.”