Sınavlara hazırlanan öğrencilere motivasyon gezisi

Sınavlara hazırlanan öğrencilere motivasyon gezisi
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Proje Anadolu Lisesi (MEAAL), üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik mesleki rehberlik kapsamında bir etkinliğe imza attı.

Öğrencilerin üniversite ve bölümleri tanıma, üniversite sınavına hazırlık sürecinde motivasyonlarının artması ve meslek seçimlerine katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne bir gezi düzenledi.

Gezi kapsamında öğrenciler, fakülteleri, laboratuvarları ve üniversitenin sosyal ve fiziksel imkanları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular. Üniversite atmosferini yakından deneyimleyen öğrenciler, potansiyel meslek alanları hakkında daha net fikirler edinerek gelecekleri için daha bilinçli kararlar alma şansı elde ettiler.

meaal-gezi-937-2.jpg

Okul olarak öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri ve bakış açılarını genişletebilmeleri için her türlü sorumluluğu aldıklarını belirten Okul Müdürü Murat Yavuz, ”Öncelikle belirtmek isterim ki, öğrencilerimizin mesleki yönlendirilmesi ve üniversiteye hazırlık sürecinde motivasyonlarının artması bizim için son derece önemlidir. Bu amaçla düzenlediğimiz Eskişehir Anadolu Üniversitesi gezisi, öğrencilerimize yeni kapılar aralamıştır. Üniversite atmosferini yakından deneyimleyen öğrencilerimiz, fakülteleri, laboratuvarları ve sosyal imkanları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular."

Bu gezinin amacı, öğrencilerimizin meslek seçimlerinde daha bilinçli kararlar alabilmelerine ve üniversiteye olan ilgilerini arttırmalarına katkı sağlamaktı. Gördüğümüz kadarıyla, öğrencilerimiz gezi sonrasında daha motive bir şekilde üniversite sınavlarına hazırlanacaklarına dair olumlu bir enerjiyle döndüler. Bu da bizi ayrıca mutlu etmiştir.

meaal-gezi-937-5.jpg

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Proje Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.