Şişman, "başarılı bir yıl geçirdik"

Şişman, "başarılı bir yıl geçirdik"
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçenin 2018-2019 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.Hayata geçirilen projelerde önemli başarılar elde edildiğini anlatan Şişman, "Eğitim öğretim konusunda sene...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçenin 2018-2019 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Hayata geçirilen projelerde önemli başarılar elde edildiğini anlatan Şişman, "Eğitim öğretim konusunda sene başında planladığımız, tekap, büyüklerimle okuyorum, okullar bizim olsun, bilgi kırıntıları, eğitim koçluğu, bilgi şenlikleri projelerini gerçekleştirdik." dedi.

Şişman, yıl içerisinde çeşitli sınavlarla durum değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, "Kazanımları değerlendirme sınavlarının istatistikleri, sınav bitiminden sonra okullar ile paylaşılarak okulların branşlar bazında gelişimleri takip edildi. Müdürler kurulu toplantımızda yapılan değerlendirmede bu projenin iyi sonuçlar ortaya koyduğu ifade edilerek seneye devam ettirilmesi kararlaştırıldı. İlk defa ilçemizde uyguladığımız pisa sınavında düşündüğümüzün üzerinde bir başarı ile karşılaştık. Öğretmen arkadaşlarımız bu sınavın nasıl hazırlandığını öğrendiler. Bu bir kazanım oldu. Öğrencilerimiz bu sınavı çok zor zannediyordu ama yapabileceklerini gördüler. Bu şekilde pisa kaygısı yıkıldı. Bu sınavın değerlendirmesini Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgi teknolojileri öğretmeni Hüseyin Karaca yaptı. Yaptığı program ve üstün gayretinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Projelerimiz güzel etkiler uyandırdı

Başarışı bir eğitim yılını geride bıraktıklarına inanan Şişman, şunları söyledi: "Tekap projesinin ortaokul ve ilkokullarımızda özellikle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığı, velilerin de desteği ile daha da başarı sağlanabileceği kanaati oluştu. Seneye bazı değişikliklerle devam edecek eğitim koçluğu projesinde yüzde 40'lara varan bir başarı elde ettik. Büyüklerimle okuyorum projesinde daire amirlerimiz öğrencilerimizle ilgilendi. Okullar bizim olsun projesiyle sivil toplum kuruluşlarımız okullarımıza destek oldu. Belediye ile yaptığımız Speaking Cafe projemiz, yeni düğün salonunun bitmesinin ardından eski düğün salonunda hayata geçirilecek. Sene başında ve sonunda hazır bulmuşluk sınavı yaptık. Öğrencilerimizin gelişmişlik seviyesi ölçtük. Sene sonunda bir kez daha yaparak ulaştıkları noktayı ölçtük. Okullarımızda yüzde 40'ın üzerinde bir gelişim kaydedildiğini gördük."

Sorunsuz bir yıl geçirdik

Senenin olumsuz bir durum yaşanmadan kapanmasının sevindirici olduğuna değinen Şişman, "Velilerimiz elektronik denetim sistemiyle direk bize ulaştığı için sorunları yerinde çözdük. Taşıma kalitesini üst seviyelere çıkardık. Önümüzdeki senenin planlamasını müdürler kurulumuzla yaptık. Tüm müdürlerimiz eleştirilerini ve önerilerini sundu. Önümüzdeki yıl bu yıldan daha iyi olacak. Velilerimiz ne kadar ilgili olursa bizim başarımız da o kadar artar. Velilerimiz bize güvensin ve bizi dinlesinler. Velilerimizin ruhi olarak öğrencileri hazırlayacak bizde eğitim vereceğiz." diye konuştu.

Sarayönülülere öncelik tanıyacağız

Şişman, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki yıl performansından memnun kaldığımız ücretli öğretmenlere öncelik tanıyacağız. Ücretli öğretmenlikte öncelik ilçemizin öğretmenlerinde. Branş bazında atama yapıyoruz. Önceliğimiz öğretmenlerimizin gireceği dersin branşından mezun olması. Yatırımlar konusunda bir eksiğimiz yok. Anaokulumuz tamamlandı. Çokta güzel oldu. Ladik mahallemize de bir anaokulu yapmayı planlıyoruz. Yatırımların durdurulmasıyla ilgili olarak bir gecikme yaşanıyor. İhale aşamasında bekliyor. Yatırımlar açılınca kazandıracağız. "