Şişman yarıyılı değerlendirdi

Şişman yarıyılı değerlendirdi
Sarayönü ilçe milli eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendirdi.Eğitimde Dijital Denetim sistemini geçtiklerini anlatan Şişman, "Veliler artık cep telefonu ile Whatsapp'tan...

Sarayönü ilçe milli eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendirdi.

Eğitimde Dijital Denetim sistemini geçtiklerini anlatan Şişman, "Veliler artık cep telefonu ile Whatsapp'tan anında ulaşabiliyor. Her konuda bizimle iletişime geçebiliyorlar. Eğitimde olumsuzlukları değerlendirme hattı olarak gelen tüm şikayetleri anında değerlendirdik. Öğrenci taşıma servislerinde büyük düzelme oldu. Şikayetler azaldı. Bu sistem Bimer şikayetlerini de azalttı. Koçluk sistemimiz devam ediyor." dedi.

Değişen sınav sistemine değinen İbrahim Şişman, "Ortaokullarda TEOG değiştirilince bir tedirginlik olmuştu. Velilerimize yeni sınav sistemleri ve müfredat konusunda ki değişiklikleri anlatarak bilgilendirdik. İlk başlarda ufak problemler olsa da şimdi sistem oturdu. Sınavlarda değişiklik olduğu da iyi oldu. Artık isteyen öğrenci sınava girecek. Öğrencilerimiz istediği okula gidebilecek. Bunun haricinde öğrencilere evine en yakın okula gitme fırsatı veriliyor. Eşleştirmeler yapıldı. İlçemizde bu konuda bir sıkıntı yaşanmadı. Sağlık Meslek Lisesi olarak ilçemiz Kadınhanı ile eşleşti. Bunun dışında öğrenciler yine fen lisesi sınavlarına girerek gidebilecek. Bunların dışında tüm okullarımız var." şeklinde konuştu.

İbrahim Şişman, bu yıl öğretmen konusunda sıkıntı yaşamadıklarını kaydederek, "İlçemizde öğretmen konusunda da bir sıkıntımız yok. Geçtiğimiz yıl özür grubu ve FETÖ soruşturmalarından dolayı öğretmen ihtiyacı konusunda sıkıntı yaşamıştık. Bu sorunu giderdik. Özür grubu bu yıl bizi etkilemedi. Özür grubundan giden 12 öğrencimize karşılık olarak 7 öğretmen geldi. İlçemizi ikinci kademeden üçüncü kademeye düşürdük. Bu, ilçemizin atamada öncelikli görünmesini sağlayacak. Konya'ya yakın olmamamızın dezavantajı var. Eş durumundan Sarayönü çok tercih ediliyor ve Konya'da açık oluşunca kolaylıkla gidilebiliyor. Yakın ilçelerin ortak sıkıntısı bu." ifadelerini kullandı.

Eğitim ve öğretimde velilere büyük iş düştüğünü vurgulayan İbrahim Şişman şöyle konuştu: "Velilerimizden daha çok ilgi bekliyoruz. İnsanlar çocuklarını bize teslim ediyor. Biz yeterince ilgileniyoruz ama bu ilgiyi velilerin de göstermesi gerekiyor. Öğretmen arkadaşlarımızın kazandırdığı değerleri hayatta da pekiştirmek için ailenin desteklemesi gerekiyor. Başarı bu şekilde elde edilebilir. Öğrenmenin okul dışında da devam etmesi gerekir. Velilerimiz bizimle iletişime geçsin, soru sorsun, araştırsın bilgi alsın. Bizim kapılarımız sonuna kadar açık.

Okumaya çok önem veriyoruz. Her okulumuzda bir okuma projemiz var. Kişi okuduğunu anlayabiliyorsa soruyu yarı yarıya çözmüş demektir. Herkes profesör, bilim adamı, doktor olacak diye bir kaide yok. Ama her insan, hayatını idame ettirecek temel bilgilere sahip olmak zorunda. Her insan temel matematiği bilmek zorunda. Mesleği ne olursa olsun insanın okuması, bilgi birikimini ve kültürünü arttırması gerekir.

Kaymakamımız talimatı ile tüm okullarımıza okuduğunu anlayabilme ve temel matematik seferberliği başlattık. Bundan sonra çocuğun eğilimlerine göre yönlendirme yapacağız. Sistemler değişti ama hiçbir sıkıntı yaşamadık. İkinci dönem önemli projelerimiz olacak. Tüm öğretmenlerimizden görüş alarak projelerimizi şekillendiriyoruz. Mükemmel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Soğuk bir ilçede yaşamamızdan dolayı kış aylarında çok fazla sosyal etiklik gerçekleştiremiyoruz. Sosyal faaliyetlerimize ikinci dönem ağırlık vereceğiz.

Bu sene bilim olimpiyatları yapacağız. Münazara yarışması yapacağız. Her sınıf seviyesinde yapmak istiyoruz. Münazara özgüveni çok geliştiriyor. Çocuk fikrini topluma anlatabilme yetisini kazandıktan sonra özgüven geliştiriyor. Bilgi yarışması yapacağız. Spor etkinliklerimiz olacak."

Etiketler :