Sivil havacılık incelemesi yapıldı

Sivil havacılık incelemesi yapıldı
Sarayönü’ne Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun uygulama sahası olarak sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verileceği bir uçak pisti yapılması planıyla ilgili inceleme gerçekleştirildi.Sarayönü’ne gelen...

Sarayönü’ne Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun uygulama sahası olarak sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verileceği bir uçak pisti yapılması planıyla ilgili inceleme gerçekleştirildi.

Sarayönü’ne gelen Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Sarıtaş ve öğretim görevlileri Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile görüştü.

Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçede sivil havaalanı olması planlanan bölgeyi incelemek istedi. Eğitim pistiyle ilgili olarak beraberindeki heyetle birlikte arazide incelemede bulunan Hayatoğlu, konuyla ilgili bilgi aldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçeyle ilgili tanıtım yaparak bilgi verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi’nin yürüttüğü projelerden bahseden Solak, eğitim pistiyle ilgili yaşanan süreçler hakkında da bilgi verdi.